Семінар з підвищення кваліфікації адвокатів в м. Полтава | НААУ

Семінар з підвищення кваліфікації адвокатів в м. Полтава

Різне
17:18 Пн 10.11.14 2341 Переглядів
Версія для друку

8 листопада 2014 року в м. Полтава відбувся семінар з підвищення кваліфікації адвокатів...

8 листопада 2014 року в м. Полтава відбувся семінар з підвищення кваліфікації адвокатів, організований Національною асоціацією адвокатів України за сприяння Ради адвокатів Полтавської області. Семінар відвідало близько 330 адвокатів з Полтавської та Сумської областей, а також з інших регіонів України.

Семінар відкрив Скукіс Володимир Францісович – Голова Ради адвокатів Полтавської області, який привітав всіх учасників семінару та побажав їм плідної роботи на заході.

На семінарі обговорювалася низка актуальних для адвокатів питань, зокрема: загальні положення щодо порядку розгляду заяв про перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами у суді першої, апеляційної та касаційної інстанцій (доповідач - Орлова Світлана Олександрівна - суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ); особливості кримінального провадження в суді першої інстанції. Угода в кримінальному провадженні (доповідач - Марчук Наталя Олегівна - суддя судової палати у кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ); проблемі питання при застосуванні Кримінального процесуального кодексу та шляхи їх вирішення (доповідач - Старовойтова Марина Володимирівна - адвокат-тренер/модератор обміну досвідом між адвокатами системи безоплатної правової допомоги); заборона дискримінації в практиці Європейського суду з прав людини (доповідач - Яковець Ірина Станіславівна – адвокат, д.ю.н., старший науковий співробітник, провідний науковий співробітник Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса Національної Академії правових наук України); залучення адвокатом експерта на різних стадіях кримінального провадження (доповідач - Луцюк Павло Сергійович - к.ю.н., Голова Ради адвокатів Рівненської області, Віце-президент Спілки адвокатів України) та питання адвокатської етики (доповідач - Назаренко Діана Леонідівна – адвокат (м. Київ)).

Семінар викликав неабиякий інтерес з боку учасників, а також активну дискусію між учасниками та доповідачами. По результатах проведення семінару його учасники отримали сертифікати з підвищення кваліфікації.

Популярні новини

Гарантії діяльності

На Одещині адвоката з обшуку забрали до ТЦК

Адвоката, який виконував свої обов’язки під час надання безоплатної правничої допомоги в рамках кримінального провадження затримали та силоміць доправили до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

13:52 Пн 06.05.24 4164

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 6991

Дискусія

Як приватизація впливає на сферу конкуренції - думка експерта

Вдосконаливши законодавство про захист економічної конкуренції та діяльність Антимонопольного комітету України, влада фактично розпочала новий етап реформи конкурентного середовища в Україні.

12:23 Пт 03.05.24 6533

БПД

Методику обрахунку епізодів при оплаті послуг адвоката БПД слід…

Рада адвокатів України ініціює зміни до постанови Кабінету Міністрів про оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу.

10:42 Пт 03.05.24 7053

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 8540

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 6859

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 6509

Дискусія

Релокований бізнес: з якими проблемами стикаються підприємства?

В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. підприємств. Найпопулярнішими напрямками, куди рухається бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптові компанії.

13:26 Чт 02.05.24 6116

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл