Відбулося засідання Ради адвокатів України | НААУ

Відбулося засідання Ради адвокатів України

Різне
17:00 Пт 15.12.17 1383 Переглядів
Версія для друку

15 грудня відбувся другий день засідання Ради адвокатів України.

В ході засідання було продовжено обговорення Звіту про потреби НААУ, який склали міжнародні експерти Ради Європи в рамках проекту “Консолідація реформ в сфері юстиції в Україні”. РАУ прийняла рішення звернутися до Ради Європи, ПАРЄ, ССВЕ з приводу неприпустимості подальшої роботи із звітом такого змісту. У документі пропонується шлях до перегляду європейських стандартів, які закладено у чинний закон “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”.

Рішенням РАУ створено нове представництво НААУ - у м. Ванкувер (Канада), директором якого став адвокат Сергій Мороз, його заступником РАУ призначила Тараса Савченка. Також створено представництво НААУ в Берліні.

РАУ також розглянула питання про необхідність приведення Програми складення кваліфікаційного іспиту (фабул справ) у відповідність до змін у законодавстві.

З огляду на ситуацію в м. Києві рішенням РАУ встановлено, що внески адвокатів м. Києва мають бути сплачені на рахунок НААУ.

Окрім того, було розглянуто окремі питання діяльності регіональних органів адвокатського самоврядування та низки звернень про надання роз'яснень

 

Популярні новини

Євроінтеграція

Адвокатура в складі Української делегації взяла участь у…

17 - 19 вересня у Брюсселі (Бельгія) проходить друга двостороння сесія Україна-ЄС в межах скринінгу відповідності законодавства України праву Європейського Союзу. У порядку денному - доповіді за трьома блоками: «Судова влада», «Антикорупційна політика», «Основоположні права».

12:14 Ср 18.09.24 957

Євроінтеграція

Україна на шляху до ОЕСР: адвокатура сприяє виконанню програми

Вступ в Організацію економічного співробітництва та розвитку є спільним викликом усіх національних інституцій, від якого залежить європейське майбутнє держави. Адвокатура робить свій унесок у виконання відповідної Програми ОЕСР для України.

11:23 Ср 18.09.24 1005

Взаємодія

Аналітичне дослідження щодо обробки персональних даних у сфері…

Голова Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ Ірина Сенюта презентувала авторське Аналітичне дослідження щодо обробки персональних даних у сфері охорони здоров’я та дотримання прав людини в межах співпраці з Офісом Ради Європи в Україні.

10:58 Ср 18.09.24 958

Законодавство

Для захисту прав поновлених працівників необхідні зміни до КЗпП

До страхового стажу зараховуватиметься період, протягом якого особа була звільнена за місцем роботи, а потім поновлена на підставі рішення суду, яким таке звільнення визнано незаконним.

17:32 Вт 17.09.24 2022

Cудова практика

Адвокат, якщо він не зупинив діяльність, безробітним не буває, - ВП ВС

Наявність в особи права на заняття адвокатською діяльністю унеможливлює надання їй статусу безробітного та призначення відповідної допомоги.

10:53 Вт 17.09.24 2422

Cудова практика

Цивільне право та процес: оприлюднено дайджест судової практики

Дайджест судової практики у сфері цивільного права та процесу за I півріччя 2024 року оприлюднений на сайті Національної асоціації адвокатів України.

14:32 Пн 16.09.24 3705

Законодавство

Обмеження доступу до реєстрів не має порушувати прав третіх осіб

Критерії та механізм обмеження під час воєнного стану доступу до відомостей державних реєстрів прав інтелектуальної власності, пов’язаних зі сферами національної безпеки і оборони, повинні виключати можливість порушення прав третіх осіб.

11:08 Пн 16.09.24 3802

Дискусія

Проблеми стягнення в Україні віртуальних активів обговорили…

Україна, хоча і посіла пʼяте місце серед 154 країн світу в рейтингу глобального індексу впровадження криптовалют, вона досі не має законодавчого регулювання цієї галузі. Ухвалений на початку 2022 року Закон «Про віртуальні активи» так і не набрав чинності, оскільки був ветований Президентом.

18:27 Пт 13.09.24 7808

Вестник:№7-8 липень-серпень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл