10 жовтня відбудеться голосування за кандидатів до складу Громадської ради при АРМА | НААУ

10 жовтня відбудеться голосування за кандидатів до складу Громадської ради при АРМА

Анонс
15:18 Пт 06.10.17 2375 Переглядів
Версія для друку

У вівторок, 10 жовтня, усі громадяни, які проживають на території України зможуть проголосувати за кандидатів до складу Громадської ради при Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Відповідно до Закону України “Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів»,  Національне агентство є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, та/або з управління активами, на які накладено арешт або які конфісковано у кримінальному провадженні.

Для забезпечення громадського контролю за діяльністю Національного агентства формується  Громадська рада при Національному агентстві. Порядок організації та проведення конкурсу з формування Громадської ради при Національному агентстві визначається постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2017 р. № 86.

10 жовтня 2017 року в період з 9-00 до 21-00 години через офіційний веб-сайт Національного агентства (www.arma.gov.ua) буде проведено відкрите рейтингове інтернет-голосування з формування персонального складу Громадської ради. Участь в інтернет-голосуванні може взяти будь-який громадянин, який проживає на території України та проголосувати не більш як за дев’ять кандидатів. Обраними до Громадської ради за результатами інтернет-голосування вважаються дев’ять кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів.

Серед кандидатів, які  допускаються до участі в інтернет-голосуванні шість осіб є адвокатами - членами Національної асоціації адвокатів України, які висуваються громадськими об’єднаннями, а саме:

- Білоус Василь Васильович - Громадська спілка «Харківська громадська люстраційна палата»;

- Кальченко Сергій Вітальович -  Громадська організація «Всеукраїнська Організація «Українська асоціація фахівців із залучення інвестицій «ПРОІНВЕСТ» ;

- Тарасенко Анатолій Володимирович - Громадська організація «Відкрита Україна» ;

- Татарин Вікторія Миколаївна - Волинська обласна громадська організація «Інваволинь-нова»; Громадська організація «Автомобільний клуб інвалідів поршень Волині»;

- Федоров Олег Володимирович - Громадська організація «Антикорупційний штаб»;

- Хомічов Ігор Олександрович - Громадська організація «Центр підтримки і сприяння захисту прав людини»;

- Чобітько Ігор Вікторович - Громадська організація «Об’єднання адвокатів Харківська обласна колегія адвокатів» .

Це свідчить про активну громадську позицію  адвокатів в процесі здійснення контролю за діяльністю органів виконавчої влади.  

Формування складу Громадської ради при Національному агентстві  повинно забезпечуватись кваліфікованими фахівцями. З метою забезпечення здійснення захисту прав та свобод людини та громадянина на професійній основі запрошуємо всіх адвокатів України підтримати особистою участю в інтернет-голосуванні вищевказаних кандидатів до складу Громадської ради при Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Популярні новини

Законодавство

Свідоцтво адвоката пропонують викладати у Дію - проект закону

Зважаючи на досвід розміщення документів у Єдиному державному веб порталі електронних послуг, у Верховній Раді пропонують закріпити можливість відображення свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та посвідчення адвоката на порталі Дія.

17:14 Пн 15.04.24 1475

Привітання

У другому Турнірі із судових дебатів визначено переможців

Молодіжний Комітет НААУ – UNBA NextGen оголосив переможців другого Турніру із судових дебатів, участь у якому брали студенти юридичних вишів.

16:36 Пн 15.04.24 1515

Законодавство

Адвокати знайшли юридичний ляп в останніх змінах до КПК

Через помилки у юридичній техніці, що були допущені під час внесення чергових змін до Кримінального процесуального кодексу, можуть порушуватися права осіб, що тримаються в установах попереднього ув’язнення або виконання покарань.

13:32 Пн 15.04.24 1671

Законодавство

Якщо строк розслідування закінчився, справа має бути закрита, -…

Міністерство юстиції в рамках приведення законодавства до стандартів ЄС опрацьовує ідею скасування однієї з підстав закриття кримінального провадження, а саме - закінчення строку досудового розслідування. У НААУ попереджають про порушення прав підозрюваного.

15:52 Пт 12.04.24 6471

Дискусія

Підготовче судове засідання: поради адвокатам

Щодня відбуваються десятки підготовчих судових засідань у кримінальних справах, в абсолютній більшості яких беруть участь адвокати. Принципово важливим є те, щоб кожен захисник, який залучається до підготовчого судового засідання, усвідомлював значення такої стадії процесу та вмів ефективно підготувати себе та клієнта до участі в ньому.

16:41 Чт 11.04.24 8233

За кордоном

Як оформити паспорти українцям в Північній Ірландії? (вебінар)

Громадяни України, які через війну тимчасово перебувають в Північній Ірландії, можуть записатися на прийом до консульських установ в межах консульського округу в місті Единбург. Там надаються послуги з оформлення паспортного документа, реєстрації народження дитини, продовження дії паспорта та отримання проїзного документа для повернення в Україну.

13:26 Чт 11.04.24 7632

Законодавство

Місцеве самоврядування: огляд останніх законодавчих новел

З жовтня 2023 року по березень 2024 року розроблено та прийнято велику кількість законодавчих актів, що стосуються вирішення стратегічних завдань державних органів та органів місцевого самоврядування. Більшість з них пов’язані з подоланням наслідків воєнних дій в Україні.

11:34 Чт 11.04.24 6621

Дискусія

Усиновлення дітей за кордоном прокоментувала голова Комітету НААУ

Національне законодавство надає перевагу усиновлення українським громадянам. Разом із тим, коли вичерпано такі можливості, дітей можуть усиновити і іноземці. В умовах повномасштабного вторгнення, коли чимало дітей опинилися за кордоном, питання набуло особливого значення.

16:12 Ср 10.04.24 7618

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл