Адвокатура долучиться до формування нових стандартів якості БПД | НААУ

Адвокатура долучиться до формування нових стандартів якості БПД

Різне
11:58 Вт 01.08.17 1944 Переглядів
Версія для друку

Відбулося засідання Комітету з питань безоплатної правової допомоги за участю запрошених — в.о. голови Координаційного центру з надання правової допомоги Олексія Бонюка, директора Української фундації правничої допомоги Миколи Сіоми, керівника Регіонального центру БПД у м. Києві Оксани Василяки та голови ГО “Асоціація адвокатів, які надають БПД” Вікторії Мітько.

Темою засідання стали зміни в роботі системи безоплатної правової допомоги, які мають спростити роботу адвокатів для осіб, які мають право на БПД.

Комітет пропонуватиме Раді адвокатів України на ближчому засіданні створити робочу групу з адвокатів, науковців, представників громадськості, яка напрацює як зміни до стандартів якості роботи, так і новий типовий договір, який укладається з адвокатами БПД (типовий договір затверджується Кабміном).

При чинних умовах, зауважив голова Комітету Сергій Вилков, адвокати не йдуть до системи БПД через наявність таких перешкод, як додатковий конкурс (кваліфікаційний іспит уже складений кожним адвокатом при доступі до професії), низька оплата та невиправданий контроль з боку державних органів.

В.о. директора Координаційного центру Олексій Бонюк зазначив, що ключові цілі системи — це доступність правової допомоги та її якість. Хоча деякий час існував вакуум у взаємодії системи БПД та органів адвокатського самоврядування, наразі є налагоджена співпраця і розпочата низка обговорень системних проблем. Зокрема, найближчим часом буде скасовано конкурс для адвокатів, який буде спрощено до процедури співбесіди. Окрім того, з наступного року вдвічі буде підвищена оплата за надану правову домогу.

Сергій Вилков повідомив, що це стало результатом 4 спільних зустрічей, і надалі адвокатура готова активно вносити пропозиції для покращення роботи системи БПД. “Адвокатура цілісна, і розподіл її на “адвокатів БПД” та адвокатів поза БПД є неприйнятним”, - наголосив Сергій Вилков.

Зі свого боку, директор Фундації правової допомоги запевнив, що громадські експерти готові також долучитися до розробки нових стандартів якості.

Під час засідання також йшлося про реалізацію такого проекту, як Офіс громадського захисту.

Популярні новини

Навчання

Можливості судово-медичної експертизи при проходженні ВЛК…

Судово-медична експертиза є дієвим способом захисту прав військоовозобов’язаних, а також інструментом, що забезпечує цілі проведення військово-лікарської експертизи в Збройних Силах України (якісний медичний огляд військовослужбовців, проведення призову, прийняття на військову службу).

17:08 Вт 01.10.24 1421

Законодавство

Пропуск строку оскарження рішень слідчого: чи існують обʼєктивні…

Скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого, дізнавача чи прокурора, передбачені частиною першою статті 303 КПК, можуть бути подані особою протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності. Але що робити, коли строк пропущений?

16:31 Вт 01.10.24 1175

Гарантії діяльності

Як адвокату подавати документи, коли вісить «Електронний суд»?

В останні декілька місяців почастішали випадки підвисання підсистеми «Електронний суд» Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи (ЄСІКС). Сервіс працює дуже повільно або сторінка недоступна. Що створює перешкоди адвокатській діяльності.

15:36 Вт 01.10.24 1330

Дискусія

Судові справи, які сформували правовий ландшафт приватизації,…

Суди відіграють вирішальну роль у тлумаченні та застосуванні законів про приватизацію. І кілька гучних справ порушили питання справедливості і прозорості приватизаційних процесів.

16:27 Пн 30.09.24 2546

Дискусія

Практика ЄСПЛ мирного часу - не прецедент для українських судів?

Судова практика, яка нині формується через відступ України від зобов'язань за міжнародними договорами (Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, Міжнародного пакту про громадянські і політичні права), викликає занепокоєння.

10:32 Пн 30.09.24 3241

Війна

Як отримати компенсацію за майно, пошкоджене внаслідок обстрілів

Масовані ракетні обстріли спричинили значні руйнування та пошкодження житла українців. Багато людей стикнулися з питанням: як отримати компенсацію за втрачене майно?

16:37 Пт 27.09.24 7730

Законодавство

Викрадення та несанкціонований відбір електроенергії: чи є різниця?

Відбір електричної енергії за відсутності укладеного та чинного договору про її постачання або у разі самовільного під’єднання до оператора системи пропонується позначати новим терміном «несанкціонований відбір електричної енергії», який уважатиметься правопорушенням на ринку.

10:34 Пт 27.09.24 7220

Гарантії діяльності

НААУ подасть заяви про злочини з приводу порушень прав адвокатів

Останнім часом почастішали звернення до Національної асоціації адвокатів України про порушення прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності. В тому числі з боку службовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Деякі із фактів містять ознаки складу злочину.

16:44 Чт 26.09.24 10249

Вестник:№ 9 вересень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл