Суд скасував рішення конференції адвокатів Київщини від вересня 2016 року | НААУ

Суд скасував рішення конференції адвокатів Київщини від вересня 2016 року

Різне
17:38 Ср 31.05.17 2881 Переглядів
Версія для друку

31 травня 2017 року колегією суддів Апеляційного суду міста Києва здійснено розгляд апеляційної скарги Голови Ради адвокатів Київської області Бойка П.А. на рішення Подільського районного суду міста Києва від 21 лютого 2017 року у цивільній справі за позовною заявою Ковбасінської Галини Василівни до Ради адвокатів Київської області, третя особа Національна асоціація адвокатів України про визнання дій протиправними та скасування рішень.

Попередньо, рішенням суду першої інстанції у повній мірі задоволено позовні вимоги позивача, визнано дії Ради адвокатів Київської області щодо організації та проведення позачергової Конференції адвокатів Київської області від 10.09.2016 року протиправними та скасовано рішення позачергової конференції адвокатів Київської області, оформлені протоколом від 10.09.2016 року.

Сьогодні, Апеляційним судом міста Києва постановлено ухвалу про відхилення апеляційної скарги Голови Ради адвокатів Київської області Бойка П.А. і залишено рішення суду першої інстанції без змін, як таке, що ухвалене з додержанням норм матеріального та процесуального права.

Колегія суддів погодилась з доводами позивача та третьої особи в частині того, що позачергова конференція адвокатів Київської області від 10.09.2016 року не відповідає та прямо суперечить положенням ст.ст. 47, 55 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», а також принципам функціювання органів адвокатського самоврядування.

Рада адвокатів Київської області не мала права застосовувати квоту представництва, порядок та регламент, які затверджені для іншої конференції з іншим порядком денним та яка вже закінчила свою роботу. Оскільки для проведення конференції адвокатів регіону незалежно від її черговості повинно бути прийняте нове (окреме) рішення Ради адвокатів України про встановлення квоти представництва, затвердження порядку висування та обрання делегатів конференції адвокатів регіону, регламент конференції адвокатів регіону.

У розумінні відповідності приписам Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» Конференція адвокатів Київської області 10.09.2016 року не відбулась, а тому рішення у тому числі щодо дострокового відкликання Ковбасінської Г.В. та обрання нового Голови КДКА Київської області Поліщука В.А. не можуть вважатися такими, що прийняті у межах та у спосіб, передбачений Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», у зв’язку з чим і були скасовані.

Популярні новини

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 796

БПД

Система БПД спроваджує адвокатів, які виявилися незручними?

З адвокатом, який задавав незручні запитання про розподілення доручень та оплату послуг в системі безоплатної правничої допомоги, не подовжили контракт.

13:43 Ср 01.05.24 929

Доступ до професії

Адвокати змінюють хід історії, нагадали у Центрі досліджень…

В рамках меморандумів про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та провідними вищими навчальними закладами країни, Центр досліджень адвокатури і права НААУ продовжує просвітницьку роботу.

11:46 Ср 01.05.24 946

Етика

Хто вправі оцінювати повноваження адвоката за договором?

За загальним правилом, кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури не можуть здійснювати оцінку повноважень адвоката на представництво або захист, що виникає з договору про надання правничої допомоги.

18:36 Вт 30.04.24 2997

За кордоном

Використання ШІ стає безумовною перевагою у діяльності адвоката -…

Цього місяця у Сан-Дієго (США) Американська асоціація юристів (American Bar Association, АВА) провела щорічну весняну конференцію на тему «Оволодіння майбутнім: революціонізація вирішення спорів у динамічному світі».

14:19 Вт 30.04.24 2316

Самоврядування

Адвокатура має не тільки виглядати, але і діяти незалежно, - IBA

«За роки мого знайомства з Україною, можу з упевненістю сказати, що Національна асоціація адвокатів України добре представляє українську адвокатську спільноту на міжнародній арені. Адвокати, з якими я тут зустрічаюся, мають дуже високий рівень».

12:42 Вт 30.04.24 2447

Cудова практика

Мобінг на роботі: судова практика

Мобінг – це діяння роботодавця або окремих працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження гідності та честі працівника, його професійної (ділової) репутації у формі психологічного та/або економічного тиску. Проте існує чимало прогалин у доведенні фактів мобінгу на практиці.

15:54 Пн 29.04.24 3427

Підтримка

Опікунська рада НААУ підтримала родини ще 7 адвокатів

Опікунська рада НААУ підтримала родини двох загиблих на війні адвокатів, а також надала матеріальну допомогу колегам, що втратили житло через бойові дії в Україні.

10:12 Пт 26.04.24 6947

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл