В Університеті ім. Ярослава Мудрого створено факультет адвокатури | НААУ

В Університеті ім. Ярослава Мудрого створено факультет адвокатури

Різне
16:13 Пт 24.03.17 8813 Переглядів
Версія для друку

За ініціативи Національної асоціації адвокатів України та особисто Лідії Ізовітової на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого створено окремий факультет адвокатури.

17 лютого 2017 року Лідія Ізовітова звернулася з листом до Ректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василя Тація з пропозицією створити на базі цього університету, який є одним з кращих юридичних вищих навчальних закладів в Україні, факультету адвокатури. Перший  набір студентів відбудеться 2017 року за освітніми напрямками "бакалавр" та "магістр".

У листі Голова НААУ зазначила, що прийняття змін до Конституції України в частині закріплення статтею 131-2 адвокатської «монополії», тобто виключного права адвокатів на представництво іншої особи в суді, а також на захист від кримінального обвинувачення, зумовило потребу на державному рівні в навчанні та випуску високоосвічених, висококваліфікованих фахівців у галузі права із новітніми поглядами, сучасними знаннями, навичками, уміннями та новим креативним перспективним мисленням, які зможуть бути гідними представниками української адвокатури на державному та міжнародному рівні.

Передбачається, що освітні програми на цьому факультеті будуть спрямовані на поглиблене вивчення навчальних дисциплін, які пов'язані з організацією роботи адвокатів та адвокатських об'єднань, взаємовідносин із органами публічної влади, судами та органами, що забезпечують правопорядок, участі адвоката у кримінальному, цивільному, адміністративному й господарському судочинстві.

Крім того, також планується, що виробничу практику та практику зі спеціальності студенти будуть проходити у Національній асоціації адвокатів України, в Раді адвокатів Харківської та інших областей. До навчального процесу залучатимуться практикуючі адвокати шляхом проведення відкритих майстер-класів. У рамках співпраці між Університетом та НААУ також передбачається відкриття Кабінету історії адвокатури Харківщини, запровадження нормативної дисципліни з історії адвокатури, проведення щорічних студентських та викладацьких конференцій, видання наукових збірників тощо.

Створення факультету адвокатури у Харкові стало знаковою подією. Національна асоціація адвокатів України зі своєї сторони всіляко сприятиме проведенню відповідних заходів, започаткуванню нових дисциплін і, в цілому, розвитку факультету.

Популярні новини

Захист військових

Надбавка за вислугу років: кому, скільки і як виплачується

Одним із основних видів грошового забезпечення військовослужбовців є надбавка за вислугу років на військовій службі, яка встановлюється у відсотках посадового окладу (за основною чи тимчасово займаною посадою) з урахуванням окладу за військовим званням.

10:46 Чт 19.09.24 139

Євроінтеграція

Адвокатура в складі Української делегації взяла участь у…

17 - 19 вересня у Брюсселі (Бельгія) проходить друга двостороння сесія Україна-ЄС в межах скринінгу відповідності законодавства України праву Європейського Союзу. У порядку денному - доповіді за трьома блоками: «Судова влада», «Антикорупційна політика», «Основоположні права».

12:14 Ср 18.09.24 1551

Євроінтеграція

Україна на шляху до ОЕСР: адвокатура сприяє виконанню програми

Вступ в Організацію економічного співробітництва та розвитку є спільним викликом усіх національних інституцій, від якого залежить європейське майбутнє держави. Адвокатура робить свій унесок у виконання відповідної Програми ОЕСР для України.

11:23 Ср 18.09.24 1617

Взаємодія

Аналітичне дослідження щодо обробки персональних даних у сфері…

Голова Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ Ірина Сенюта презентувала авторське Аналітичне дослідження щодо обробки персональних даних у сфері охорони здоров’я та дотримання прав людини в межах співпраці з Офісом Ради Європи в Україні.

10:58 Ср 18.09.24 1542

Законодавство

Для захисту прав поновлених працівників необхідні зміни до КЗпП

До страхового стажу зараховуватиметься період, протягом якого особа була звільнена за місцем роботи, а потім поновлена на підставі рішення суду, яким таке звільнення визнано незаконним.

17:32 Вт 17.09.24 2606

Cудова практика

Адвокат, якщо він не зупинив діяльність, безробітним не буває, - ВП ВС

Наявність в особи права на заняття адвокатською діяльністю унеможливлює надання їй статусу безробітного та призначення відповідної допомоги.

10:53 Вт 17.09.24 3005

Cудова практика

Цивільне право та процес: оприлюднено дайджест судової практики

Дайджест судової практики у сфері цивільного права та процесу за I півріччя 2024 року оприлюднений на сайті Національної асоціації адвокатів України.

14:32 Пн 16.09.24 4291

Законодавство

Обмеження доступу до реєстрів не має порушувати прав третіх осіб

Критерії та механізм обмеження під час воєнного стану доступу до відомостей державних реєстрів прав інтелектуальної власності, пов’язаних зі сферами національної безпеки і оборони, повинні виключати можливість порушення прав третіх осіб.

11:08 Пн 16.09.24 4389

Вестник:№7-8 липень-серпень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл