В Національному університеті “Львівська політехніка” запроваджують дисципліну “Історія світової та вітчизняної адвокатури” | НААУ

В Національному університеті “Львівська політехніка” запроваджують дисципліну “Історія світової та вітчизняної адвокатури”

Різне
12:49 Пт 03.02.17 2005 Переглядів
Версія для друку

В Національному університеті “Львівська політехніка” за ініціативи Центру досліджень адвокатури і права при НААУ запроваджують дисципліну “Історія світової та вітчизняної адвокатури”.

Запровадження окремої дисципліни з історії адвокатури у цьому вузі стало можливим завдяки підписаному 4 березня 2015 року меморандуму про співпрацю між НААУ та навчально-науковим Інститутом права та психології Національного університету “Львівська політехніка”. В результаті дворічної праці Центру досліджень адвокатури і права при НААУ із науковцями Інституту, кафедра історії держави і права Національного університету “Львівська політехніка” включила у навчальний процес окремий курс з історії світової та української адвокатури (тематичний план додається).

Дисципліна розрахована на один навчальний семестр, містить 8 лекцій та семінарських занять і включає вступ до предмету, питання історії зарубіжної адвокатури - зародження інституту адвокатури,  аналіз адвокатури Риму та Візантії, європейської адвокатури періоду Середньовіччя (476 – 1453 рр.), Відродження (1453 – 1640 рр.) та Нового часу (від 1640 р.). Історія адвокатури України представлена темами:  Надання юридичних консультацій та адвокатська допомога у Київській Русі, Великому князівстві Литовському та Першій Речі Посполитій; Організація правової допомоги у Московському царстві та Російській імперії (1480-ті рр. – 1917 р.). Адвокатура Австрійської та Австро-Угорської імперії, її український сегмент;  Інститут адвокатури на українських землях у складі Союзу РСР, Другої Речі Посполитої, міжвоєнних Румунії та Чехословаччини;  Еволюція інституту адвокатури в незалежній Україні.

Отже, від 6 лютого цього року, студенти магістратури юридичного факультету у Львівській політехніці, розпочинають вивчення нової навчальної дисципліни “Історія світової та вітчизняної адвокатури”. Проводитиме заняття — завідувач кафедри історії держави і права, доктор юридичних наук, професор Макарчук Володимир Степанович.

Центр досліджень адвокатури і права при НААУ буде всіляко сприяти у підготовці лекційного курсу з даної дисципліни, а також забезпечить усіма виданнями НААУ з  цієї тематики.

Популярні новини

Призначення

Гендерний Комітет отримав нового очільника

Головою Комітету Національної асоціації адвокатів України з питань гендерної політики призначено адвоката, члена РАУ від Чернівецької області Анатолія Тельмана. Тетяна Андріанова, яка очолювала цей комітет, стала заступником голови.

16:21 Ср 03.07.24 266

Дискусія

Кого торкнеться економічне бронювання пояснив голова Комітету НААУ

Поява законопроектів щодо «економічного бронювання» - вже крок уперед, який дасть можливість українській економіці вижити. Проте для всіх мають існувати чіткі правила.

10:58 Ср 03.07.24 690

Гарантії діяльності

Оновлена концепція ЄСІКС має бути сформована за принципом «єдиного…

Передумовою покращення функціоналу Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи (ЄСІКС) має стати запровадження принципу «єдиного вікна». Цей перший крок забезпечить перетворення цієї системи на ефективний інструмент для учасників судового процесу.

12:21 Вт 02.07.24 2045

Призначення

Практику складання адмінпротоколів на порушників прав адвокатів…

При Національній асоціації адвокатів України створено Комітет з питань запобігання адміністративним правопорушенням, скоєним стосовно адвокатів. Його керівником призначено адвоката Сергія Осику.

10:32 Вт 02.07.24 2311

Законодавство

Імплементація Директиви ЄС щодо акцизу на пальне: необхідний баланс

Сьогодні розбіжність між ставками акцизного податку на бензин і дизельне паливо в Україні та ЄС становить у середньому 40 %. У Верховній Раді вирішили поступово виправити цю ситуацію.

16:38 Пн 01.07.24 3306

БПД

Для припинення надання БВПД зʼявилася нова підстава

Відсьогодні, надання безоплатної вторинної правничої допомоги припинятиметься за рішенням центру з надання безоплатної правничої допомоги в тому числі у разі, якщо кримінальне провадження, в якому особі надається безоплатна вторинна правнича допомога, зупинено.

17:57 Пт 28.06.24 8194

Етика

Практикуючий адвокат працював у прокуратурі: порушено справу

Проти адвоката, який працював на посаді інспектора у прокуратурі та одночасно отримував доручення від системи безоплатної правничої допомоги і виконував їх у суді, порушено дисциплінарну справу.

15:07 Пт 28.06.24 8359

Видання

Публікуємо Вісник НААУ за червень 2024 року

Вісник НААУ за червень 2024 року доступний на сайті.

14:36 Пт 28.06.24 257

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл