Рада адвокатів України встановила розмір внесків на 2017 рік | НААУ

Рада адвокатів України встановила розмір внесків на 2017 рік

Різне
13:54 Пн 26.12.16 13268 Переглядів
Версія для друку

Рада адвокатів України встановила розмір внесків на 2017 рік.

Рішення РАУ № 291 “Питання сплати щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування у 2017 році” ухвалено 16 грудня.

Рішення враховує результати роботи спеціальної тимчасової комісії, яка розглядала звернення керівників регіональних органів адвокатського самоврядування щодо сплати щорічного внеску у зв’язку з офіційним підвищенням місячного розміру мінімальної заробітної плати на 2017 рік.

Рішенням РАУ визначено, що у 2017 році щорічний внесок на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування встановлюється у розмірі однієї мінімальної зарплати, встановленої на 31 грудня 2016 року. 1600 гривень адвокати можуть внести до 31 січня 2017 року. Сума перераховується двома платежами: 70% внеску на поточний рахунок відповідної ради адвокатів регіону; 30% внеску на поточний рахунок Національної асоціації адвокатів України.

У випадку несплати адвокатом щорічного внеску у визначений Положенням строк – до 31 січня 2017 року, останній сплачується у розмірі однієї мінімальної місячної заробітної плати, законодавчо закріпленої на момент сплати.

Для осіб, які набуватимуть статус адвоката, та для адвокатів, що поновлять свідоцтво про адвокатську діяльність після 31 січня 2017 року, щорічний внесок також встановлюється у розмірі одного зарплатного мінімуму на момент сплати.

Розмір внеску встановлюється Радою адвокатів України відповідно статті 55 Закону “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”. Порядок та строки сплати, розподілу та використання внесків в структурі НААУ визначено у Положенні про внески на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування.

Окрім того, Установчим з’їздом адвокатів України 17 листопада 2012 року та рішенням РАУ № 24 від 17 грудня 2012 року розмір щорічного внеску прив”язаний до рівня однієї мінімальної зарплати.

Відповідно до статті 58 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» фінансове забезпечення органів адвокатського самоврядування здійснюється за рахунок, зокрема, щорічних внесків адвокатів, розмір яких визначається з урахуванням потреби покриття витрат на забезпечення діяльності рад адвокатів регіонів, Ради адвокатів України, Вищої ревізійної комісії адвокатури та ведення Єдиного реєстру адвокатів України та є однаковим для всіх адвокатів.


Сплата щорічного внеску на реалізацію повноважень органів адвокатського самоврядування, відповідно до рішень з‘їзду адвокатів України, Ради адвокатів України, актів НААУ є професійним обов‘язком кожного адвоката.

Щорічний внесок вважається сплаченим з моменту надходження коштів на банківські рахунки органів адвокатського самоврядування. Обов’язок по сплаті щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування не вважається виконаним адвокатом, якщо його внесено не в повному розмірі (крім випадків розстрочки платежу) чи на рахунок лише одного із двох органів адвокатського самоврядування: ради адвокатів регіону чи Національної асоціації адвокатів України.

Популярні новини

Гарантії діяльності

Справедливість для адвокатів на ТОТ: критерії обговорили очільники…

Однією із тем, що сьогодні обговорюються професійною юридичною спільнотою, залишається проблема діяльності українських адвокатів на тимчасово окупованих територіях. Наскільки правомірними є ініціативи її криміналізації?

9:41 Чт 18.04.24 211

Дискусія

Принцип безперервності влади під час війни дослідили на круглому…

Дотримання принципу інституційної безперервності влади в Україні є надзвичайно важливим в нинішніх воєнних умовах, адже позбавлення легітимності української влади є одним з очевидних пріоритетів агресора не лише для пропаганди, а й дискредитації на міжнародній арені.

17:58 Ср 17.04.24 1472

Cудова практика

Трудові спори у 2024 році: на що звертає увагу ВС

Зменшення замовлень у підприємства після введення воєнного стану на території України не свідчить про неможливість роботодавця забезпечити роботою працівника, тому призупинення трудового договору з ним є незаконним.

17:28 Вт 16.04.24 2878

Анонс

Про нові правила фінмоніторингу у ЄС розповідають адвокатам ELF та CCBE

У Європейському Союзі завершується робота над пакетом змін з питань фінансового моніторингу. Тож незабаром наберуть чинності оновлені правила запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом. Чого слід чекати?

14:54 Вт 16.04.24 2950

Законодавство

Свідоцтво адвоката пропонують викладати у Дію - проект закону

Зважаючи на досвід розміщення документів у Єдиному державному веб порталі електронних послуг, у Верховній Раді пропонують закріпити можливість відображення свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та посвідчення адвоката на порталі Дія.

17:14 Пн 15.04.24 4575

Привітання

У другому Турнірі із судових дебатів визначено переможців

Молодіжний Комітет НААУ – UNBA NextGen оголосив переможців другого Турніру із судових дебатів, участь у якому брали студенти юридичних вишів.

16:36 Пн 15.04.24 4543

Законодавство

Адвокати знайшли юридичний ляп в останніх змінах до КПК

Через помилки у юридичній техніці, що були допущені під час внесення чергових змін до Кримінального процесуального кодексу, можуть порушуватися права осіб, що тримаються в установах попереднього ув’язнення або виконання покарань.

13:32 Пн 15.04.24 4580

Законодавство

Якщо строк розслідування закінчився, справа має бути закрита, -…

Міністерство юстиції в рамках приведення законодавства до стандартів ЄС опрацьовує ідею скасування однієї з підстав закриття кримінального провадження, а саме - закінчення строку досудового розслідування. У НААУ попереджають про порушення прав підозрюваного.

15:52 Пт 12.04.24 8561

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл