РАУ скасувала результати псевдоконференції адвокатів м. Києва | НААУ

РАУ скасувала результати псевдоконференції адвокатів м. Києва

Регіони
12:27 Вт 27.09.16 2499 Переглядів
Версія для друку

Рада адвокатів України під час засідання 13 вересня визнала відсутність статусу конференції адвокатів міста Києва у зібрання, яке відбулося паралельно до скликаної РАУ конференції у Будинку кіно 6 вересня.

РАУ заслухала головуючого на конфереції столичних адвокатів Юрія Михальського, який повідомив про те, що одночасно з легітимною конференцією у тому ж приміщенні відбувся громадський захід (лекція) за участю Голови Ради адвокатів міста Києва Рафальської І.В. та деяких членів Ради адвокатів міста Києва. Він уточнив, що цей захід скликався як семінар для населення на тему «Правовий захист населення при нарахуванні субсидій та пенсій. Організація ОСББ. Житлово-комунальні тарифи – правильність нарахування» та «Соціальний захист учасників АТО. Пільги та компенсаційні виплати учасникам АТО та їх родичам». Підтверджує це договір про оренду приміщення № 221 від 25 липня 2016 року «Синій зал» Будинку кіно. Проте, учасники цього громадського заходу прийняли ряд рішень, які оголосили як рішення конференції адвокатів міста Києва.

При цьому, за словами члена РАУ від Хмельницької області Оксани Каденко та члена РАУ від Сумської області Романа Афанасієва, делегатам конференції адвокатів міста Києва 06 серпня 2016 року чинились перешкоди у вільному доступі до місця її проведення. Їх зупиняли організатори семінару, вводили в оману щодо місця проведення конференції, персонально супроводжуючи до «Синьої зали» з нав’язуванням думки, що конференція призначена і відбувається саме у цій залі.

Члени РАУ врахували той факт, що інших конференцій адвокатів міста Києва, ніж та що була скликана за рішенням РАУ від 11 червня 2016 року № 155, не скликалось. Відповідно, квота представництва, порядок проведення конференції та регламент для будь-яких інших конференцій адвокатів міста Києва, як органів адвокатського самоврядування, Радою адвокатів України не визначалися.

Відтак, РАУ вирішила, що зібрання адвокатів, що відбулося 06 серпня 2016 року у «Синій залі» Будинку кіно, яке поіменувало себе як «Конференція адвокатів міста Києва» (під головуванням Голови Ради адвокатів міста Києва Рафальської І.В.), було проведене всупереч вимогам статей 47, 55 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», без відповідного, встановленого законом порядку скликання, встановленого порядку висування та обрання делегатів конференції і регламенту, а також без встановлення квоти представництва. Тому це зібрання не має статусу конференції адвокатів регіону, як органу адвокатського самоврядування, а рішення такого зібрання не мають юридичних наслідків.

РАУ роз’яснила, що у розумінні Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» квота представництва, порядок висування та обрання делегатів конференції адвокатів регіону і регламент затверджуються Радою адвокатів України окремо і обов’язково для кожної конференції адвокатів регіону, скликаної відповідним, визначеним законом, суб’єктом скликання конференції, для вирішення питань, включених до її порядку денного.

РІШЕННЯ № 191 Щодо питань, які виникли у зв’язку з проведенням Конференції адвокатів міста Києва 06.08.2016

 

Популярні новини

Законодавство

Свідоцтво адвоката пропонують викладати у Дію - проект закону

Зважаючи на досвід розміщення документів у Єдиному державному веб порталі електронних послуг, у Верховній Раді пропонують закріпити можливість відображення свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та посвідчення адвоката на порталі Дія.

17:14 Пн 15.04.24 1227

Привітання

У другому Турнірі із судових дебатів визначено переможців

Молодіжний Комітет НААУ – UNBA NextGen оголосив переможців другого Турніру із судових дебатів, участь у якому брали студенти юридичних вишів.

16:36 Пн 15.04.24 1263

Законодавство

Адвокати знайшли юридичний ляп в останніх змінах до КПК

Через помилки у юридичній техніці, що були допущені під час внесення чергових змін до Кримінального процесуального кодексу, можуть порушуватися права осіб, що тримаються в установах попереднього ув’язнення або виконання покарань.

13:32 Пн 15.04.24 1440

Законодавство

Якщо строк розслідування закінчився, справа має бути закрита, -…

Міністерство юстиції в рамках приведення законодавства до стандартів ЄС опрацьовує ідею скасування однієї з підстав закриття кримінального провадження, а саме - закінчення строку досудового розслідування. У НААУ попереджають про порушення прав підозрюваного.

15:52 Пт 12.04.24 6169

Дискусія

Підготовче судове засідання: поради адвокатам

Щодня відбуваються десятки підготовчих судових засідань у кримінальних справах, в абсолютній більшості яких беруть участь адвокати. Принципово важливим є те, щоб кожен захисник, який залучається до підготовчого судового засідання, усвідомлював значення такої стадії процесу та вмів ефективно підготувати себе та клієнта до участі в ньому.

16:41 Чт 11.04.24 7940

За кордоном

Як оформити паспорти українцям в Північній Ірландії? (вебінар)

Громадяни України, які через війну тимчасово перебувають в Північній Ірландії, можуть записатися на прийом до консульських установ в межах консульського округу в місті Единбург. Там надаються послуги з оформлення паспортного документа, реєстрації народження дитини, продовження дії паспорта та отримання проїзного документа для повернення в Україну.

13:26 Чт 11.04.24 7421

Законодавство

Місцеве самоврядування: огляд останніх законодавчих новел

З жовтня 2023 року по березень 2024 року розроблено та прийнято велику кількість законодавчих актів, що стосуються вирішення стратегічних завдань державних органів та органів місцевого самоврядування. Більшість з них пов’язані з подоланням наслідків воєнних дій в Україні.

11:34 Чт 11.04.24 6602

Дискусія

Усиновлення дітей за кордоном прокоментувала голова Комітету НААУ

Національне законодавство надає перевагу усиновлення українським громадянам. Разом із тим, коли вичерпано такі можливості, дітей можуть усиновити і іноземці. В умовах повномасштабного вторгнення, коли чимало дітей опинилися за кордоном, питання набуло особливого значення.

16:12 Ср 10.04.24 7609

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл