Справа проти мене замовна-Павло Гречківський | НААУ

Справа проти мене замовна-Павло Гречківський

Різне
11:15 Пт 23.09.16 2553 Переглядів
Версія для друку

Секретар Ради адвокатів, член Вищої Ради юстиції Павло Гречківський називає справу проти нього замовною.

Про це він сказав журналістам після рішення Печерського районного суду, де обирався запобіжний захід.

Павло Гречківський вкотре наголосив, що отримував погрози з боку впливових осіб та інформував про це керівництво Вищої Ради юстиції.

“Я чекав і писав у своїй заяві ще в березні місяці про те, що згідно моєї інформації, стосовно

мене готується такого роду провокація. Я це підтвердив у свїхй заяві від 5 вереснія голові Вищої ради юстиції, я вказав конкретні імена і посадових осіб з МВС і ГПУ, якими мені погрожували і сказав, хто саме робив ці погрози”, - сказав Павло Гречківський.

Член ВРЮ повідомив, що цю інформацію надав у ході судового засідання, яке за клопотанням Генеральної прокуратури, проходило у закритому режимі.

“Я сьогодні у судовому засіданні скористався тим, що воно було закрите, і назвав імена осіб, які на мене вчиняли тиск і пояснив звідки “ростуть ноги”. У мене іншого виходу нема, мені потрібно просто доводити, що я не винен. Я вважаю що справа, це не дико звучить, це замовна справа”, - сказав Павло Гречківський.

“Це не голослівна заява. Всі документи і прізвища названі в суді. Суд визначив що справа за клопотанням обвинувачення слухається у закритому режимі. Я думаю, що ця інформація може дійсно вплинути на тих людей, які на мене тиснули, тобто, розповсюдження цієї інформації, тому я зараз ці прізвища називати не буду. Повірте мені, за цим стоять дуже великі гроші”, - сказав Павло Гречківський журналістам у четвер.

Він підкреслив, що жодного правопорушення не вчиняв. “Сьогодні в суді були надані відповідні документи про те, що як член Вищої ради юстицції, я отримував погрози з лютого цього року. За антикорупційним законом, я повідомляв своє керівництво і подавав відповідні заяви”, - сказав він.

Рішення суду, яке зобов”язує Павла Гречківського внести заставу.

“Рішення суду двояке. З одного боку, відмовлено прокуратурі в застосуванні запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та застава, яка застосована більш підйомна, ніж яку просило обвинувачення. Але я не завдолений тим, що є думка про те що я намагався вчинити якийсь злочин. Це мене не задовольняє”, - прокоментував Павло Гречківський.

Він запевнив, що перебуватиме в Києві та у відпустку піде тільки через те, що немає механізму відсторонити мене як члена ВРЮ від посади”.

 

Виджет Відео з Youtube: Коментар Павла Гречківського

 

 

Популярні новини

Гарантії діяльності

НААУ подасть заяви про злочини з приводу порушень прав адвокатів

Останнім часом почастішали звернення до Національної асоціації адвокатів України про порушення прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності. В тому числі з боку службовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Деякі із фактів містять ознаки складу злочину.

16:44 Чт 26.09.24 972

Cудова практика

Судова практика із земельних спорів: огляд рішень ВС

У липні – серпні 2024 року Верховний Суд ухвалив низку рішень у галузі земельного права. Огляд найбільш цікавих з них здійснили в Комітеті НААУ з питань аграрного, земельного та довкілевого права.

12:57 Чт 26.09.24 984

Законодавство

Заборона вебсайтів: про умови і ризики попередили в НААУ

В Уряді вирішили підвищити рівень кіберзахисту і впровадити додаткові секторальні санкції, а саме: заборону використання програмних продуктів, походженням з підсанкціної країни, а також заборона доступу до електронних інформаційних ресурсів в Інтернеті.

11:32 Чт 26.09.24 1041

Законодавство

НААУ підтримує удосконалення арбітражного законодавства,…

У процесі застосування нових редакцій Цивільного процесуального і Господарського процесуального кодексів було виявлено низку прогалин і суперечностей, що стосуються питань альтернативного вирішення спорів.

12:13 Ср 25.09.24 2346

Законодавство

Зміна порядку виконання мирової угоди: що варто врахувати

Припинення судового спору мировою угодою із закриттям провадження у справі не дає сторонам можливості у подальшому змінювати в судовому порядку цю угоду. І така практика не відповідає інтересам сторін.

18:04 Вт 24.09.24 3466

Гарантії діяльності

У Волинському ТЦК створять місця для спілкування адвокатів з…

Спеціальне місце для проведення зустрічей між адвокатами та військовозобов’язаними зʼявиться у Волинському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

16:36 Вт 24.09.24 3815

Самоврядування

Які дані достатні для ідентифікації клієнта в ордері дослідила РАУ

Заповнюючи ордер на надання правничої допомоги, адвокат, якщо вважає за необхідне, може додатково вказати РНОКПП або код ЄДРПОУ клієнта як ідентифікуючу ознаку. Водночас, закріплювати це як обовʼязковий реквізит форми ордеру буде надмірним формалізмом.

15:58 Пн 23.09.24 5059

Законодавство

Адвокати не підтримали порушення прав акціонерів банків

В умовах воєнного стану законодавчі пропозиції удосконалити ті або інші суспільні відносини, аби захистити інтереси держави, часто приховують в собі обмеження прав громадян. І такі ініціативи навряд можна підтримувати.

11:37 Пн 23.09.24 4421

Вестник:№7-8 липень-серпень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл