23 липня відбулися збори адвокатів м. Києва | НААУ

23 липня відбулися збори адвокатів м. Києва

Різне
15:30 Пн 25.07.16 2365 Переглядів
Версія для друку

23 липня відбулися збори адвокатів м. Києва по обранню делегатів Позачергової конференції.

Організаційний комітет повідомляє, що за результатами проведеного голосування київська адвокатура обрала делегатів від 7 районів міста.

З прикрістю необхідно констатувати, що інформація про підготовку провокацій та силовий вплив на організаторів зборів підтвердилася. В результаті, у трьох районах — Подільському, Солом”янському та Шевченківському збори не відбулися через грубі порушення регламенту, норм адвокатської етики та вимог законодавства.з боку окремих адвокатів та залучених ними сторонніх осіб. До прикладу, у Дарницькому районі один з адвокатів провів до приміщення зборів представників добровольчого батальону “Айдар”.

Кричущий випадок стався під час зборів адвокатів Подільського району. Депутат Київської міської ради, адвокат Юрій Дідовець у присутності свідків застосував грубу фізичну силу до адвоката Сергія Василишина. Про цей факт складено заяву до Національної поліції. Списки учасників зборів від Подолу та протокол відсутні.

Оргкомітет наразі проводить аналіз причин та обставин зриву зборів, збирає факти, фото і відеоматеріали, та пропонуватиме належні заходи реагування, в тому числі притягнення адвокатів-порушників до дисциплінарної відповідальності.

Оргкомітет нагадує, що 6 серпня відбудеться позачергова конференція адвокатів м. Києва о 09 годині 00 хвилин, у приміщенні Будинку кіно Національної спілки кінематографістів України за адресою: м. Київ, вул. Саксаганського, 6.

До Порядку денного конференції адвокатів міста Києва включено такі питання:

- про обрання Голови та членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури міста Києва;
- про затвердження штатного розпису і кошторису КДКА міста Києва;
- про невиконання Радою адвокатів міста Києва рішень Ради адвокатів України з питань:

ведення ЄРАУ (видача витягів з ЄРАУ, бланки яких за структурою та змістом відрізняються від затвердженого рішеннями Ради адвокатів України від 17 грудня 2013 року  № 262 та від 4-5 липня 2014 року № 82 форми);

видачі свідоцтв про право на заняття адвокатською діяльністю (які не відповідають затвердженому рішенням Ради адвокатів України від 17 грудня 2013 року № 272 зразку та опису);

видачі посвідчень адвоката України (з порушенням статті 12 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», рішення Ради адвокатів України від 27 вересня 2013 року № 222); 

- про ігнорування Радою адвокатів міста Києва та невиконання приписів Закону з приводу відрахування обов’язкової частини щорічних внесків адвокатів на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування на рахунок Національної асоціації адвокатів України, що призвело до судового спору та ухвалення 07 квітня 2015 року Господарським судом міста Києва рішення про стягнення з Ради адвокатів міста Києва на користь НААУ 862 тис. 340 грн. 66 коп. (30% від загальної суми щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування, який надійшов на рахунок Ради адвокатів міста Києва у 2014 році) та 17 тис. 558 грн. 60 коп. судового збору;
- про усунення порушень Радою адвокатів міста Києва вимог Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та рішень Ради адвокатів України щодо застосування єдиної форми бланків витягу з Єдиного реєстру адвокатів України;
- про усунення порушень Радою адвокатів міста Києва вимог Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» рішень Ради адвокатів України щодо застосування єдиної форми бланків посвідчення адвоката України та свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю.

Популярні новини

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 1659

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 1664

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 2301

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 2073

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 2122

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 3471

Дискусія

Проблеми мобілізації в аспекті порушення прав людини озвучили…

Сьогодні відсутні ефективні механізми протидії порушенням прав людини у питаннях мобілізації. Тому адвокатам необхідно об’єднати зусилля та узагальнити наявні факти з метою напрацювання спільних заходів реагування на виклики.

12:49 Чт 18.04.24 4038

Гарантії діяльності

Справедливість для адвокатів на ТОТ: критерії обговорили очільники…

Однією із тем, що сьогодні обговорюються професійною юридичною спільнотою, залишається проблема діяльності українських адвокатів на тимчасово окупованих територіях. Наскільки правомірними є ініціативи її криміналізації?

9:41 Чт 18.04.24 3797

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл