Депутати закликають Президента и Генерального прокурора зупинити наступ на права адвокатів | НААУ

Депутати закликають Президента и Генерального прокурора зупинити наступ на права адвокатів

Різне
16:25 Чт 07.07.16 1570 Переглядів
Версія для друку

Група понад 20 депутатів Верховної Ради звернулася до Президента України Петра Порошенка в зв”язку з масоими обшуками адвокатів, які відбулися 5 липня.

Звернення були оприлюднені під час брифінгу у парламенті.

“Ми рішуче вітаємо, що в Україні появилися органи, які насправді готові бортися з корупцією і показують, що вони дійсно це роблять. Йдеться про Націоальне антикорупційне бюро. Разом з тим, категорично неприпустимо, коли при розслідуванні гучних серйозних корупційних справ порушується один з найфундаментальніших конституційних принципів — право на захист. Обшуки адвокатів порушують цей найважливіший принцип, який не може бути відсутній у правовій державі”, - заявив депутат Руслан Сидорович.

У звернення депутатів фракції “Самопомочі”, “Народного фронту”, “Батьківщини”, “Блоку Петра Порошенка” депутати вимагають від Президента України як гаранта Конституції та генерального прокурора провести розслідуваня, за яких умов були проведені обшуки, і в разі встановлення відповідних порушень, притягнути винних до відповідальності.

Руслан Сидорович наголосив, що порушення права на захист, обшуки адвокатів та інші порушення їхніх прав суперечать обраному курсу країни на європейську інтеграцію.

"Ситуація, яка склалася зараз, вимагає невідкладної реакції вищого керівництва країни. Вона стане останнім запобіжником від свавілля і безкарності», - резюмують депутати.

Відео брифінгу можна переглянути за посиланням

Популярні новини

Навчання

Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

15:51 Пт 03.05.24 855

Дискусія

Як приватизація впливає на сферу конкуренції - думка експерта

Вдосконаливши законодавство про захист економічної конкуренції та діяльність Антимонопольного комітету України, влада фактично розпочала новий етап реформи конкурентного середовища в Україні.

12:23 Пт 03.05.24 866

БПД

Методику обрахунку епізодів при оплаті послуг адвоката БПД слід…

Рада адвокатів України ініціює зміни до постанови Кабінету Міністрів про оплату послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правничу допомогу.

10:42 Пт 03.05.24 1047

Навчання

Судові виклики та повідомлення: про що має знати адвокат?

З моменту внесення змін до процесуального законодавства в частині обов’язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі (ЄСІТС) або її окремих підсистемах (модулях), що забезпечують обмін документами, змінилися підходи щодо визначення перебігу строків при отриманні процесуальних документів від суду.

17:08 Чт 02.05.24 2518

Дискусія

Як заявити відвід, щоб його не відхилили, розбиралися адвокати

Сутність відводу полягає в можливості усунення окремих учасників від участі у кримінальному провадженні за наявності обґрунтованих сумнівів в їх неупередженості. Проте практика застосування відводів у кримінальному процесі свідчать про недотримання послідовності, вичерпності та однозначності тлумачення відповідних норм КПК.

16:12 Чт 02.05.24 2424

Анонс

Адвокатів закликають долучитися до допомоги українським біженцям

Адвокати, які відчувають соціальну відповідальність і мають бажання та змогу надавати правничу допомогу українським біженцям, можуть долучитися до реалізації спільної ініціативи Данської ради з питань біженців та НААУ на цифровій платформі PravoVsim.

14:18 Чт 02.05.24 2467

Дискусія

Релокований бізнес: з якими проблемами стикаються підприємства?

В Україні від початку повномасштабного російського вторгнення релокувалися майже 19 тис. підприємств. Найпопулярнішими напрямками, куди рухається бізнес, виявилися Київська та Закарпатська області. Серед усіх компаній найчастіше релокуються оптові компанії.

13:26 Чт 02.05.24 2311

Анонс

Молоді адвокати мають особливі умови для участі у літніх курсах ERA

Академія європейського права (Academy of European Law: ERA) надає можливість отримати знижку 25% ексклюзивно для Молодіжного Комітету НААУ - UNBA NextGen як членів EYBA на їхню програму літніх курсів.

14:53 Ср 01.05.24 3193

Вестник:№4 квітень 2024;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл