РАУ відновлює роботу КДКА м. Києва у відповідності до законодавства | НААУ

РАУ відновлює роботу КДКА м. Києва у відповідності до законодавства

Різне
18:26 Сб 11.06.16 3158 Переглядів
Версія для друку

РАУ розглянула і затвердила висновки Спеціальної тимчасової комісії з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування м. Києва.

Комісія в ході перевірки, яка тривала з кінця квітня, встановила відсутність реєстрації в м. Києві органу адвокатського самоврядування — кваліфікацйно-дисциплінарної комісії м. Києва у відповідності до законодавства.

“Визнати в діяльності адвоката Рудакової В.В. та адвокатів, обраних до складу Київської міської КДКА, порушення приписів Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" та рішень вищих органів адвокатського самоврядування, які не припинили в належний спосіб діяльність Київської міської КДКА, не здійснили у встановлені строки перереєстрацію громадської організації Київської міської КДКА на орган адвокатського самоврядування КДКА міста Києва, продовжили діяльність громадської організації Київської міської КДКА, яка в незаконний спосіб перебрала на себе функції регіонального органу адвокатського самоврядування КДКА міста Києва, виконуючи непритаманні їй функції, віднесені законодавством виключно до повноважень органу адвокатського самоврядування регіону (КДКА міста Києва)”, - ідеться у тексті висновків.

Мова йде про такі порушення, як організація та проведення кваліфікаційних іспитів, прийняття рішень щодо видачі свідоцтв про складення кваліфікаційних іспитів, рішень про зупинення або припинення права на заняття адвокатською діяльністю, здійснення дисциплінарних проваджень стосовно адвокатів, прийняття плати за складення кваліфікаційних іспитів. Ці та інші питання віднесені до виключних повноважень кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

На основі цих висновків РАУ визнала відсутність в місті Києві чинного органу кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури міста Києва, як регіонального органу адвокатського самоврядування.

У столиці натомість діяла громадська організація Київська міська кваліфікаційно-дисциплінарна комісія, яка привласнила невластиві повноваження органу адвокатського самоврядування. Також у висновках комісії вказано на те, що при органах адвокатського самоврядування було створено комерційну структуру - ТОВ “Центр підвищення кваліфікації і стажування адвокатів”, який здійснював діяльність по стажуванню осіб, які мали наміри отримати статус адвоката та підвищення кваліфікації за плату.

РАУ одноголосно ухвалила рішення створити кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури м. Києва і затвердити Положення про неї. Для формування складу нового органу Рада вирішили скликати конференцію адвокатів міста Києва. Для її проведення створено організаційний комітет на чолі з адвокатом Ігорем Черезовим. До складу комітету увійшли відомі адвокати м. Києва Віталій Сердюк, Андрій Смирнов, Микола Голодняк, Діана Назаренко, Андрій Циганков та Євген Солодко.

РАУ також затвердила порядок денний і регламент провдення конференції та квоту представництва адвокатів 1 від 20.
Рішення про дату час та місце проведення конференції, за рішенням РАУ, прийме організаційний комітет. Рішення буде оприлюднене на сайті НААУ та в газеті “Урядовий кур”єр”. Установча конференція має відбутися у двомісячний термін.
Рада також прийняла рішення про заборону внесення відомостей до ЄРАУ стосовно осіб, які отримали свідоцтво про складання кваліфікаціних іспитів в КМ КДКА.

Тексти рішень РАУ від 11 червня будуть опубліковані на сайті РАУ ближчим часом

Популярні новини

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 508

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 833

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 2096

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 2203

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2104

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3129

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3467

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 8001

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл