НААУ започатковує співпрацю з польськими колегами | НААУ

НААУ започатковує співпрацю з польськими колегами

Різне
10:39 Пт 22.04.16 2127 Переглядів
Версія для друку

В рамках розширення міжнародних зв'язків із адвокатськими організаціями за кордоном відбулася зустріч Голови НААУ Лідії Ізовітової із представником Варшавської адвокатури, випускаючим редактором провідного польського журналу для адвокатів "Палестра", адвокатом Адамом Редзіком.

Метою зустрічі стало обговорення проведення польсько-українського форуму та особливостей адвокатури в Польщі і в Україні.

Лідія Ізовітова розповіла про створення НААУ і перші кроки формування українського самоврядування, яке відбулося майже за польським зразком.
Також Голова НААУ навела факти порушень прав та гарантій адвокатської діяльності, кількість яких в Україні зростає.

Зі свого боку, представники польського самоврядування  розповіли про функціонування адвокатури в Польщі, основні положення профільного законодавства і правил адвокатської етики, а також поділилися досвідом у побудові європейської, відкритої та прозорої організації адвокатського самоврядування.

Адам Редзік розповів про польський досвід щодо захисту прав адвокатів, а також представив роботу систему безоплатної правової допомоги, страхування адвокатів в Польщі. За його словами, до польської Найвищої Ради Адвокатів звертаються українські адвокатські організації та об’єднання з пропозиціями про співпрацю, при цьому вони мають подібні назви до  найвищого органу адвокатського самоврядування, що дуже заплутує.

Відтак, пан Адам був радий нарешті почути власне саму НААУ.

Учасники зустрічі домовилися про майбутню співпрацю, зокрема щодо наукових розробок, діяльності Вищої школи адвокатури, обмінів візитами польських та українських адвокатів. НААУ презентувала польському колезі видання з історії української адвокатури та звіти про діяльність НААУ за 2015 рік, про порушення прав та гарантій адвокатської діяльності та про систему БПД в Україні.

Пан Адам є доктором права, провідним науковцем, автором низки книг з історії адвокатури та адвокатського самоврядування Польщі. Зараз він працює у центральному офісі Найвищої Ради Адвокатів Польщі.

НААУ на зустрічі також представляли ректор Вищої школи адвокатури Олександр Святоцький та керівник Центру досліджень адвокатури і права НААУ Ірина Василик.

Пан Адам вже є членом Науково-консультативної ради при НААУ.

По завершенню зустрічі, польський гість подарував свої видання і отримав в подарунок для видання НААУ, звіти НААУ, а саме: звіт про діяльність Асоціації за 2015 р., звіт щодо порушень прав адвокатів, які він пообіцяв поширити у польській регіональній палаті адвокатів.

Популярні новини

Гарантії діяльності

Оновлена концепція ЄСІКС має бути сформована за принципом «єдиного…

Передумовою покращення функціоналу Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи (ЄСІКС) має стати запровадження принципу «єдиного вікна». Цей перший крок забезпечить перетворення цієї системи на ефективний інструмент для учасників судового процесу.

12:21 Вт 02.07.24 1248

Призначення

Практику складання адмінпротоколів на порушників прав адвокатів…

При Національній асоціації адвокатів України створено Комітет з питань запобігання адміністративним правопорушенням, скоєним стосовно адвокатів. Його керівником призначено адвоката Сергія Осику.

10:32 Вт 02.07.24 1439

Законодавство

Імплементація Директиви ЄС щодо акцизу на пальне: необхідний баланс

Сьогодні розбіжність між ставками акцизного податку на бензин і дизельне паливо в Україні та ЄС становить у середньому 40 %. У Верховній Раді вирішили поступово виправити цю ситуацію.

16:38 Пн 01.07.24 2506

БПД

Для припинення надання БВПД зʼявилася нова підстава

Відсьогодні, надання безоплатної вторинної правничої допомоги припинятиметься за рішенням центру з надання безоплатної правничої допомоги в тому числі у разі, якщо кримінальне провадження, в якому особі надається безоплатна вторинна правнича допомога, зупинено.

17:57 Пт 28.06.24 7477

Етика

Практикуючий адвокат працював у прокуратурі: порушено справу

Проти адвоката, який працював на посаді інспектора у прокуратурі та одночасно отримував доручення від системи безоплатної правничої допомоги і виконував їх у суді, порушено дисциплінарну справу.

15:07 Пт 28.06.24 7727

Видання

Публікуємо Вісник НААУ за червень 2024 року

Вісник НААУ за червень 2024 року доступний на сайті.

14:36 Пт 28.06.24 241

Привітання

Привітання з Днем Конституції України

Шановні колеги!

9:53 Пт 28.06.24 8217

Cудова практика

Чи може адвокат бути безробітним, з’ясує Велика Палата

Коли особа не має змоги реалізувати своє право на працю та отримання заробітної плати (винагороди) як джерела існування, вона може набути статусу безробітного та отримувати допомогу по безробіттю. Але ставлення до адвоката, як самозайнятої особи, сьогодні неоднозначне.

9:13 Пт 28.06.24 7357

Вестник:№ 6 червень 2024 -;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл