НААУ звернулася до поліції з приводу зникнення заступника Голови Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Юрія Грабовського | НААУ

НААУ звернулася до поліції з приводу зникнення заступника Голови Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Юрія Грабовського

Різне
10:37 Чт 10.03.16 4209 Переглядів
Версія для друку

Відповідну заяву Голови Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Ізовітової Лідії о 9 ранку передано Заступнику голови Національної поліції України - начальнику Головного управління Національної поліції у Києві полковнику поліції Андрію Крищенку.

“Прошу вжити всіх невідкладних та термінових дій по встановленню місця знаходження заступника Голови Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, Грабовського Юрія Леонідовича, який безвісно зник, і з ним немає жодного зв'язку протягом останніх 3 днів, а саме з 07 березня 2016 року”, - ідеться у заяві.

Ані Секретаріат НААУ, РАУ, ані Секретаріат ВКДКА не можуть зв’язатися з адвокатом. Останній раз Юрія Грабовського бачив один з його колег ввечері 6 березня в офісі адвокатського об'єднання “Грабовський та партнери”.

Відомо також, що 05 березня 2016 року Грабовський Ю.Л. поїхав до міста Одеси та розташуватися у готелі «Аркадія», звідки мав виїхати 07 березня 2016 року. Проте, за інформацією, отриманою в телефонному режимі з готелю, він туди 07 березня 2016 року так і не з’явився, свої речі так і не забрав. Ще 6 березня Грабовський перебував в цьому готелі, відповідно до даних мобільних додатків його телефону.

НААУ також відомо, що помічник адвоката навідувався за домашньою адресою, дзвонив в двері, але ніхто не відповідає. За словами сусідів, його бачили до 08 березня, а на свята і не бачили. Мобільний телефон Грабовського вимкнений.

У заяві до поліції НААУ просить внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування, а при встановленні місця знаходження Грабовського негайно інформувати Асоціацію.

ДОВІДКОВО

Адвокат Юрій Грабовський з липня 2015 року обіймає посаду заступника Голови Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури (ВКДКА), адвокатською діяльністю займається в адвокатському об’єднанні «Грабовський та партнери» (м. Київ).

Популярні новини

БПД

В Омбудсмана занепокоєні станом системи БПД

Секретаріат Уповноваженого ВР з прав людини готовий долучитися до опрацювання розроблених у Національній асоціації адвокатів України пропозицій змін до нормативно-правових актів, які покращать стан функціонування системи безоплатної правничої допомоги.

18:54 Чт 28.03.24 338

Анонс

Українських адвокатів запрошують на стажування до Німеччини

Молоді українські адвокати, які спеціалізуються у сфері цивільного, комерційного та економічного права, мають змогу взяти участь у програмі стажування в Німеччині. Її проводить Фонд міжнародної правової співпраці (IRZ) спільно з Федеральною палатою адвокатів та Німецькою спілкою адвокатів.

13:42 Чт 28.03.24 782

БПД

Зупинення кримінального провадження блокує виплати адвокатам БПД…

В разі зупинення кримінального провадження надання правничої допомоги підозрюваному фактично припиняється, оскільки в ній немає безпосередньої потреби. Втім, у Законі «Про безоплатну правничу допомогу» відповідна підстава для припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги відсутня.

17:34 Ср 27.03.24 2071

Гарантії діяльності

Коли суди ігнорують гарантію вільного вибору захисника

Якщо захист в кримінальному провадженні є успішним, сторона обвинувачення інколи намагається за підтримки суду «підмінити» захисника в окремих процесуальних діях. Для цього призначаються адвокати системи БПД.

14:23 Вт 26.03.24 3699

За кордоном

Оформлення паспортів за кордоном: про що варто знати українцям?

Через воєнні дії в Україні понад 180 тисяч українських громадян перебувають на території Великої Британії. Консульства України в цій країні надають всіляку підтримку українцям, в тому числі, і в оформленні паспортів.

13:08 Вт 26.03.24 3917

Взаємодія

Омбудсман за підтримки НААУ надаватиме правничу допомогу –…

Пілотний проект із надання професійної правничої допомоги громадянам п’яти регіонів України започаткували в Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

10:17 Вт 26.03.24 4005

Гарантії діяльності

Адвокати знайшли порушення гарантій захисту у процедурі in absentia

З початком повномасштабного вторгнення істотно зросла кількість злочинів проти основ національної безпеки. Оскільки підозрювані частіше за все знаходяться за межами України, розслідування здійснюється in absentia із залученням адвокатів системи БПД.

15:42 Пн 25.03.24 4673

Сумна звістка

Помер відомий адвокат Сергій Гончаренко

На 61-му році перестало битися серце відомого адвоката, науковця та практика, Заслуженого юриста України Сергія Гончаренка.

15:45 Нд 24.03.24 6138

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл