UNBA NextGen об'єднує адвокатів | НААУ

Головна цитата

У 2018 році Національною асоціацією адвокатів України було створено молодіжний комітет - UNBA NextGen, метою діяльності якого є забезпечення якісного, прогресивного, ефективного та сталого розвитку адвокатури України з точки зору тяглості поколінь, сприяння кар’єрному зростанню молодих адвокатів шляхом проведення освітньої діяльності, встановлення найкращих сучасних стандартів адвокатської професії та інтеграції молоді в роботу органів адвокатського самоврядування. За час свого існування комітетом було проведено багато заходів з підвищення кваліфікації молодих адвокатів, розвитку комунікативних навичок, неформальних заходів, найяскравішим стала вечірка UNBA NextGen Summer Gathering 2019.

Публікація

UNBA NextGen об'єднує адвокатів

12:11 Вт 25.02.20 Автор : Володимир Мацко, адвокат, координатор NextGen Одеса 998 Переглядів Версія для друку

На початку 2020 року у складі Комітету відбулися деякі зміни, до активної участі у Комітеті долучилося чимало молодих адвокатів, які мають багато нових ідей та проектів.

Станом на сьогодні UNBA NextGen визначив свої головні пріоритети у роботі, якими, зокрема, є:

1. Наставництво старійшин

Адвокатура України сьогодні  - єдина та велика родина, і як зазвичай, у кожній родині є свої старші наставники, які можуть поділитися своїм досвідом, напрацюваннями, та надати слушну пораду молодому поколінню адвокатів, оскільки основні принципи моралі та професійної етики залишаються незмінними. Національною асоціацією адвокатів України створено Раду старійшин адвокатів, до якої входять легенди адвокатури, серед яких: Башенко Станіслав Всеволодович, Бронз Йосип Львович, Голянд Юхим Ілліч, Ковальов Сергій Вячеславович, Ковальова Олександра Михайлівна, Ковбасінська Галина Василівна, Маланюк Микола Михайлович, Міщенко Валерій Васильович, Павлишин Богдан Якович, Пільгуй Микола Олексійович, Ромаданова Галина Григорівна, Снігур Нелла Миколаївна, Терещенко Ольга Василівна. Одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності Молодіжний комітет обрав організацію зустрічей молодих адвокатів з корифеями адвокатури України.

2. Сприяння молодим адвокатам у отриманні можливостей брати активну участь у органах адвокатського самоврядування

На початку кар’єри молодому адвокату взагалі не відомо про органи адвокатського самоврядування та те, яким чином він може з ними співпрацювати. З цією метою UNBA NextGen долучилося до процесу знайомства молодих адвокатів з керівниками органів адвокатського самоврядування. Молоді адвокати повинні долучатися до органів адвокатського самоврядування, оскільки саме вони можуть бачити найгострішу проблематику нашої діяльності. Так, наприклад, протягом 2019 року було проведено низку зустрічей молодих адвокатів із заступником голови Ради адвокатів України та керуючим партнером юридичної фірми GOLAW Валентином Гвоздієм, який після навчального заходу поспілкувався та відповів на усі запитання, які цікавили наших молодих колег.

UNBA NextGen і надалі планує проводити спільні зустрічі керівництва органів адвокатського самоврядування з молодими адвокатами, у тому числі, надаючи можливість найактивнішій молоді відвідувати засідання Ради адвокатів України.

3. Організація заходів, спрямованих на розвиток «м’яких навичок» молодих адвокатів.

UNBA NextGen це один з комітетів НААУ, який провів найбільшу кількість професійних заходів з підвищення кваліфікації для адвокатів згідно нового Порядку. При цьому, були організовані спільні заходи з Національною школою суддів України, територіальним управлінням юстиції в Одеській області, ГО «Асоціація слідчих суддів України» та інші. Але, UNBA NextGen розуміє, що світ постійно змінюється та адвокатам, особливо молодим, потрібні навички з юридичного маркетингу, PR та ораторського мистецтва. Саме такими знаннями продовжать ділитися затребувані лектори з нашими адвокатами. Сучасному адвокату замало володіти лише знанням матеріального та процесуального права, він повинен знати, як не потрапити у пастку та не стати жертвою в інформаційному полі, як налагодити комунікацію з клієнтами, суддями, прокурорами, слідчими, як тримати себе у ресурсному стані. Комітет UNBA NextGen складається з молодих та досвідчених адвокатів, які вже пройшли певний професійний шлях та мають певний досвід, яким бажають поділитися з молодими колегами.

4. Налагодження співпраці з професійними організаціями, органам державної влади,  вищими навчальними закладами.

UNBA NextGen розуміє важливість своєї діяльності та співпраці з іншими структурами влади та органами юстиції. Саме з цією метою та метою співпраці, було підписано меморандуми про наукову співпрацю з ГО «Асоціація слідчих суддів України», Територіальним управлінням юстиції в Одеській області, та низкою інших профільних установ та організацій. Крім того, учасники нашого комітету активно долучаються до спільної роботи над профільними законопроектами, з метою виключення законодавчих прогалин в тих чи інших правових питаннях.

Кім того, на 2020 рік заплановано налагодити співпрацю з вищими навчальними закладами, які займаються підготовкою майбутніх адвокатів.

5. Залучення до участі у комітеті UNBA NextGen  та його заходах молодих адвокатів з усіх куточків України

Молодіжний комітет UNBA NextGen відійшов від стандартних та консервативних заходів з підвищення кваліфікації адвокатів та запровадив принцип дискусій та обговорень проблематики застосування норм права, важливих аспектів діяльності сучасного адвоката не лише для столичних адвокатів, але й для молодих колег з регіонів.  Крім того, молодіжний комітет організовує та проводить неформальні заходи,  що дозволяє багатьом нашим колегам не лише поділитися досвідом,  але й одержати нові знайомства та розпочати спільні проекти, що беззаперечно є підтвердженням об’єднання та укріплення адвокатської родини.

6. Міжнародна співпраця

 У 2019 році, завдяки активній діяльності учасників комітету UNBA NextGen, ми стали  частиною Європейської асоціації молодих адвокатів і вже у червні 2020 року ми матимемо за честь приймати в Києві наступну міжнародну конференцію EYBA. Конференція буде присвячена актуальним питанням розвитку права інтелектуальної власності, етики та питанням розвитку і використання у роботі адвоката «м’яких навичок». По завершенню Конференції відбудеться грандіозна вечірка, на якій наші молоді адвокати зможуть поспілкуватися зі своїми європейськими колегами у неформальній обстановці.

Молодіжний комітет UNBA NextGen відкритий для кожного молодого адвоката, і, якщо Ти маєш цікаві ідеї та пропозиції,  – долучайся до нас.

Давай розвиватися разом! (Для вступу в Комітет переходь за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1giMzq7pZK--mRLMYPyY4roEZPr28zFPkRhptCxAxlow/edit).

Автор публікації: Володимир Мацко

 

Інші публікації автора

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорії

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл