НААУ «UNBA NextGen» - досвід фахівців – перспектива молоді! | НААУ

Головна цитата

Керівники регіональних відділень комітету НААУ «UNBA NextGen» наразі мають чітке бачення розвитку сучасної адвокатури, яка має відповідати тенденціям розвитку суспільства сьогодення. На цих заходах будуть обговорюватися важливі питання, які виникають в діяльності молодого адвоката

Публікація

НААУ «UNBA NextGen» - досвід фахівців – перспектива молоді!

13:50 Вт 09.04.19 Автор : Володимир Мацко 2268 Переглядів Версія для друку

НААУ «UNBA NextGen» - досвід фахівців – перспектива молоді!

Адвокатура завжди займала важливе місце в будь-який історичний період, не залежно від політико-правової орієнтації суспільства. Однак, на кожному етапі розвитку адвокатура, як інститут захисту прав громадян завжди потребувала певний реформаційних змін.

Сучасна адвокатура, не дивлячись на законодавче регулювання та суспільну визначеність, все ж таки зазнає де-яких утисків з боку держави.

В попередніх публікаціях багатьма колегами порушувалося болюче питання для адвокатури, нова редакція закону №9505 «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Нажаль, держава не залишає ідеологічно-вмонтованої ідеї встановлення тотального контролю на інститутом захисту в суспільстві – адвокатурою.

Наразі адвокатська спільнота вистояла своє право та висловила свою незгоду із законопроектом, яким держава хотіла взяти під тотальний контроль інститут адвокатури. Але, потрібно розуміти, що подібні нападки не будуть поодинокими і адвокатурі потрібно вжити заходів направлених на її зміцнення. Це зміцнення повинно відбувати не тільки в законодавчому регулювання, але й в професійному об’єднанні зусиль адвокатів з метою побудування міцного та професійна досконалого інституту захисту прав та свобод громадян. 

Наразі, подальша перспектива розвитку адвокатського самоврядування є пріоритетним завданням з метою побудування.

Сьогодні відзначається стрімкий зріст кількості фахівців, які обрали напрямок своєю діяльністю – адвокатську. Однак, молоді фахівці адвокатури стикаються з багатьма проблеми та питаннями, на які не завжди можуть отримати відповіді. Саме за для цього в регіональних органах місцевого самоврядування повинні ефективно діяти комітети, які б навчали своїх молодих колег, ділилися своїми напрацюваннями та досвідом.

2 червня 2018 року рішенням Ради адвокатів України було затверджено положення про молодіжний комітет НААУ «UNBA NextGen».

Молодіжний комітет НААУ – «UNBA NextGen» є постійно діючим колегіальним дорадчим органом, утвореним при Національній асоціації адвокатів України.

Метою діяльності Комітету є забезпечення якісного, прогресивного, ефективного та сталого розвитку адвокатури України з точки зору тяглості поколінь, сприяння кар’єрному зростанню молодих адвокатів шляхом проведення освітньої діяльності, встановлення найкращих сучасних стандартів адвокатської професії та інтеграції молоді в роботу органів адвокатського самоврядування.

Наразі, з розвитком популярності соціальних мереж, ми можемо спостерігати, що на превеликий жаль, де-які колеги адвокатуру використовують, не за її призначенням – надання правничої допомоги, а задля задоволення своїх амбіцій і нерідко неетичної поведінки.

НААУ розглядає адвокатуру, як дієвий суспільний інститут направлений на захист прав та інтерес громадян в суспільстві з метою реалізації найвищих демократичних принципів. Саме для удосконалення фахового рівня адвокатів створені подібні комітети, які розпочали свою роботу у багатьох регіонах України – Києві, Одесі, Львові, Дніпрі та інші.

Керівники регіональних відділень комітету НААУ «UNBA NextGen» наразі мають чітке бачення розвитку сучасної адвокатури, яка має відповідати тенденціям розвитку суспільства сьогодення. На цих заходах будуть обговорюватися важливі питання, які виникають в діяльності молодого адвоката, а саме: як побудувати взаємовідносини з Клієнтом, як визначити розмір гонорару та які докази подати до суду на підтвердження сум витрат на правничу допомогу, як оподатковувати свою діяльність,  мистецтво виступу з промовою у суді та інші важливі питання. Саме з метою реалізацією ідей вказаного комітету активну проводяться просвітницькі заходи із підвищення фахового рівня молодих адвокатів.

Ми повинні побудувати міцний та сучасний інститут адвокатури в Україні, який стане показником рівня додержання прав та свобод людини в суспільстві. Ц реальні цілі адвокатури, які можна досягти, якщо з молоддю ділитися своїм досвідом та вмінням.

Автор публікації: Володимир Мацко

Інші публікації автора

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорії

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл