Адвокати та психологи розповіли про планування та мотивацію у житті сімейного адвоката | НААУ

Адвокати та психологи розповіли про планування та мотивацію у житті сімейного адвоката

Різне
16:32 Чт 23.12.21 1492 Переглядів
Версія для друку

20 грудня у НААУ відбувся круглий стіл на тему «Тайм-менеджмент сімейного адвоката». Проведення дискусії ініціював Комітет з сімейного права НААУ спільно із Центром з сімейного права ВША НААУ.

З вітальним словом виступила модератор заходу Людмила Гриценко. Адвокат розповіла про актуальність заходу, а також відзначила, що зовсім скоро Новий рік, а отже, час аналізувати діяльність за 2021 рік і планувати роботу на наступний. Тому тема заходу є доречною саме у такий час.

У першій доповіді Мар’яна Назаренко розкрила питання, чому важливо структурувати свій час, планувати свій ранок завчасно та що буде, якщо цього не робити. Також спікер розповіла, який вид планування використовує вона та чи допомагає їй робоче планування в особистому житті. Адвокат поділилася секретом про те, як встигнути зробити все заплановане і трошки більше, при цьому не перегоріти.

Під час виступу Ольга Філатова зазначила: “У сучасному світі у людей неймовірно важливим є баланс між роботою та особистим життям. Сучасний світ вимагає від нас розвитку у всіх сферах свого життя, як у професійному, так і в особистому житті. Якщо порушити цей баланс, то це може неминуче призвести до стресу, професійного вигорання, проблем у кар’єрі і вдома. А отже, потрібно правильно вміти організовувати свій робочий та неробочий час!”.

Людмила Гриценко розповідала про важливість довгострокового планування як в особистому, так і в професійному житті. Для організації довгострокового планування Людмила рекомендувала скористатися таким алгоритмом:

1) визначити для себе 5 - 7 основних сфер життя (наприклад: особистий розвиток, професійне середовище, взаємовідносини в сім’ї/родині, взаємовідносини з друзями, подорожі тощо);

2) обдумати і написати, як і де Ви б хотіли бачити себе у кожній сфері через 20/10 років. Опис має бути детальним і вимірюваним;

3) скласти «ретроспективний» план/алгоритм дій з майбутнього до сьогодення з фокусом на тому, які навички та ресурси необхідно мати/здобути для досягнення цілі. Також у план доречно включити місця здобуття навичок та можливі джерела поповнення ресурсів;

4) кожного року обирати одну з важливих сфер життя і фокусуватися на її розвитку, проте паралельно розвивати й інші. Під словами «фокусуватись на її розвитку» мається на увазі визначити чіткі вимірювані цілі, яких бажаєте досягти, і скласти маршрут, як саме Ви будете досягати вказаних цілей. Бажано всередині року робити проміжне резюмування, в кінці року – підбивати підсумки.

Психолог Катерина Бояршинова вказала, що щільність інформаційного поля та швидкість осучаснення наукових досліджень, соціальна турбулентність (яка є ознакою адаптації до умов нової нормальності) - все це є вагомими чинниками зростання кількості психоемоційних порушень.

Сталість розвитку професійних компетентностей у сучасних умовах, за дослідженнями, значною мірою пов’язана з усвідомленням особливого значення soft skills.

У розмові про визначення пріоритетів тайм-менеджменту йшлося про чинники, які впливають на формування збалансованого розподілу часу. Психолог рекомендувала визначати пріоритети за такими критеріями:

1) термінові, важливі справи;

2) нетермінові важливі справи;

3) термінові неважливі справи:

4) нетермінові неважливі справи.

Далі з урахуванням визначених вище пріоритетів треба зрозуміти, що у повсякденному професійному та особистому житті сімейного адвоката є чотири умовні квадранти:

1) необхідності;

2) якості;

3) умовної терміновості;

4) часових втрат.

Пані Катерина акцентувала увагу учасників та учасниць на такому твердженні: “Чим більше розвинена сфера, тим частіше вибір пріоритетів припадатиме на її користь”.

У своєму виступі Марина Саєнко звернула увагу на необхідності розуміння цілей використання інструментів тайм-менеджменту, важливості гнучкого планування робочого дня та делегування задач членам команди. Також спікер поділилася окремими техніками, які допомагають адвокатам підтримувати власний ресурсний стан і бути ефективними.

Відповіддю на майже риторичне запитання “то який же все-таки баланс між дисципліною та мотивацією” за результатами круглого столу стали слова про те, що баланс дисципліни та мотивації існує, і для кожного він буде особистим. Проте в цілому саме з якісної і вчасної мотивації та самомотивації проростають навички й підходи до напрацювання системної дисципліни.

За підсумками обговорення, учасники та учасниці не тільки дізналися про нові техніки й методи ефективного планування і управління часом, а й мали можливість зануритися в розуміння причин, які впливають на навичку оволодіння мистецтвом тайм-менеджменту.

Трансляція круглого столу доступна для перегляду на сторінці НААУ у Facebook.

Текст і фото підготовлені командою координатора комітетів НААУ

Популярні новини

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 1590

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 1596

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 2227

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 2003

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 2055

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 3401

Дискусія

Проблеми мобілізації в аспекті порушення прав людини озвучили…

Сьогодні відсутні ефективні механізми протидії порушенням прав людини у питаннях мобілізації. Тому адвокатам необхідно об’єднати зусилля та узагальнити наявні факти з метою напрацювання спільних заходів реагування на виклики.

12:49 Чт 18.04.24 3971

Гарантії діяльності

Справедливість для адвокатів на ТОТ: критерії обговорили очільники…

Однією із тем, що сьогодні обговорюються професійною юридичною спільнотою, залишається проблема діяльності українських адвокатів на тимчасово окупованих територіях. Наскільки правомірними є ініціативи її криміналізації?

9:41 Чт 18.04.24 3729

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл