КДКА притягнула до дисциплінарної відповідальності адвоката Дідковську за діяльність у незаконній раді адвокатів Києва | НААУ

КДКА притягнула до дисциплінарної відповідальності адвоката Дідковську за діяльність у незаконній раді адвокатів Києва

Регіони
16:07 Пт 21.06.19 4451 Переглядів
Версія для друку

Дисциплінарна палата КДКА Дніпропетровської області зупинила право на зайняття адвокатською діяльністю Ірині Дідковській за участь у роботі незаконної Ради адвокатів м. Києва та присвоєння повноважень члена органу адвокатського самоврядування.

Рішення ухвалено 16 травня 2019 року.

Дисциплінарна палата враховувала факт триваючого одноразового грубого порушення адвокатом Дідковською положень ст.ст.43, 57 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», статті 65 Правил адвокатської етики, а також невиконання та активну протидію виконанню рішень регіональних та вищих органів адвокатського самоврядування.

Зокрема, ідеться про блокування Дідковською реалізації рішення конференції адвокатів м. Києва від 8 жовтня 2016 року, на підставі якого обрана та діє чинна Рада адвокатів міста Києва під головуванням Петра Рябенка. Дідковська також не визнавала низку рішень РАУ, якими підтверджено статус цієї конференції і натомість зібрання адвокатів 7 жовтня 2017 року визнано таким, що не мало статусу конференції та повноважень змінювати склад органів адвокатського самоврядування столиці. У цьому самопроголошеному зібранні брала участь Дідковська, яка дала згоду на обрання та визнала себе обраною до Ради адвокатів Києва.

Дисциплінарна палата дійшла до висновку, що дії адвоката Дідковської щодо невиконання вищенаведених рішень Ради адвокатів України, порушення Присяги адвоката України в частинні дотримання верховенства права та законності, порушення Правил адвокатської етики, є триваючими, які розпочалися із моменту обрання її нібито на посаду члена Ради адвокатів м.Києва 07.10.2017 року та продовжуються на даний час. Доказами цього є те, що на сайті https://kmkdka.com/ міститься склад нібито членів Ради адвокатів міста Києва, до якого входить також Дідковська І.О., а також графік чергувань членів цієї Ради у період з 01 січня по ЗО червня 2019 року.

Відповідно до цього графіку визначено, що в 2019 році Дідковська І.О. нібито чергує в Раді адвокатів міста Києва у конкретні дати. Крім цього, не маючи законних повноважень, адвокатом Дідковською впродовж 2017 - 2018 років було розглянуто звернення громадян щодо складання адміністративних протоколів. Також адвокат Дідковська І.О. виступила доповідачем нібито на засіданнях Ради адвокатів міста Києва від 13.12.2018 року та 27.12.2018 року, про що вказано в документах, які йменуються як протокол № 24 від 13.12.2018 року та № 25 від 27.12.2018 року засідань Ради адвокатів міста Києва II скликання.

Дисциплінарна палата КДКА Дніпропетровської області вважає, що адвокат Дідковська, не маючи відповідного статусу, вчиняла дії, на які не мала повноважень, чим порушила приписи статей 43, 57 Закону №5076-VI, Присягу адвоката та Правила адвокатської етики (ст.65).

«Дідковська І.О. продовжує позиціонувати себе, як член Ради адвокатів міста Києва та здійснювати дії, які суперечать Закону, зокрема, приймає участь у засіданнях осіб під виглядом засідань Ради адвокатів міста Києва II скликання; проводить перевірку звернень адвокатів про порушення вимог ч.2 ст.24 Закону №5076-VI, нібито в якості особи, ка уповноважена Радою адвокатів міста Києва.

Принципово не бажаючи виконувати та ігноруючи обов’язкові до виконання всіма адвокатами рішення органів адвокатського самоврядування, адвокат Дідковська І.О. своєю поведінкою проявляє зневагу до органів адвокатського самоврядування та фактично протиставляє себе всій адвокатурі України в цілому, нівелюючи її авторитет як самоврядного інституту», - ідеться у рішенні дисциплінарної палати.

Скаргу щодо Дідковської було порушено у КДКА м. Києва та в подальшому скеровано головою ВКДКА до КДКА Дніпропетровської області. Дідковська не брала участі в засіданнях дисциплінарної палати під час розгляду скарги щодо неї, хоча була повідомлена належним чином про час та місце їх проведення.

Нагадаємо, за аналогічні дії позбавлено права на зайняття адвокатською діяльністю самопроголошену голову Ради адвокатів м. Києва  Інну Рафальську, зупинено право на зайняття адвокатською діяльністю Валентина Степ"юка. 

Зловживання, вчинені в ході діяльності незаконних Ради адвокатів м. Києва та КДКА м. Києва, розслідуються в рамках кримінального провадження у Національній поліціїі. Орієнтовно, понад півтори тисячі осіб стали жертвами шахраїв та отримали свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю в організаціях, які незаконно присвоїли назву та повноваження органів адвокатського самоврядування м. Києва.

Рішення РАУ №267 "Про розгляд інформації і звернень щодо відновлення адвокатського самоврядування в місті Києві і набуття статусу адвоката окремими особами"

Рішення РАУ №211 "Питання невиконання рішень Ради адвокатів України пов’язаних із діяльністю органів адвокатського самоврядування міста Києва та гарантіями адвокатської
діяльності"

Рішення РАУ №238 "Про звернення до правоохоронних органів та судів міста Києва з питань діяльності адвокатського самоврядування у місті Києві"

Популярні новини

БПД

В Омбудсмана занепокоєні станом системи БПД

Секретаріат Уповноваженого ВР з прав людини готовий долучитися до опрацювання розроблених у Національній асоціації адвокатів України пропозицій змін до нормативно-правових актів, які покращать стан функціонування системи безоплатної правничої допомоги.

18:54 Чт 28.03.24 562

Анонс

Українських адвокатів запрошують на стажування до Німеччини

Молоді українські адвокати, які спеціалізуються у сфері цивільного, комерційного та економічного права, мають змогу взяти участь у програмі стажування в Німеччині. Її проводить Фонд міжнародної правової співпраці (IRZ) спільно з Федеральною палатою адвокатів та Німецькою спілкою адвокатів.

13:42 Чт 28.03.24 990

БПД

Зупинення кримінального провадження блокує виплати адвокатам БПД…

В разі зупинення кримінального провадження надання правничої допомоги підозрюваному фактично припиняється, оскільки в ній немає безпосередньої потреби. Втім, у Законі «Про безоплатну правничу допомогу» відповідна підстава для припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги відсутня.

17:34 Ср 27.03.24 2272

Гарантії діяльності

Коли суди ігнорують гарантію вільного вибору захисника

Якщо захист в кримінальному провадженні є успішним, сторона обвинувачення інколи намагається за підтримки суду «підмінити» захисника в окремих процесуальних діях. Для цього призначаються адвокати системи БПД.

14:23 Вт 26.03.24 3893

За кордоном

Оформлення паспортів за кордоном: про що варто знати українцям?

Через воєнні дії в Україні понад 180 тисяч українських громадян перебувають на території Великої Британії. Консульства України в цій країні надають всіляку підтримку українцям, в тому числі, і в оформленні паспортів.

13:08 Вт 26.03.24 4105

Взаємодія

Омбудсман за підтримки НААУ надаватиме правничу допомогу –…

Пілотний проект із надання професійної правничої допомоги громадянам п’яти регіонів України започаткували в Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

10:17 Вт 26.03.24 4020

Гарантії діяльності

Адвокати знайшли порушення гарантій захисту у процедурі in absentia

З початком повномасштабного вторгнення істотно зросла кількість злочинів проти основ національної безпеки. Оскільки підозрювані частіше за все знаходяться за межами України, розслідування здійснюється in absentia із залученням адвокатів системи БПД.

15:42 Пн 25.03.24 4678

Сумна звістка

Помер відомий адвокат Сергій Гончаренко

На 61-му році перестало битися серце відомого адвоката, науковця та практика, Заслуженого юриста України Сергія Гончаренка.

15:45 Нд 24.03.24 6139

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл