Інформація щодо структури адвокатури Угорщини | НААУ

Головна цитата

Голова представництво НААУ в Угорщині Віктор Ясевін пропонує вашій увазі інформацію щодо структури адвокатури Угорщини, а також переклад положень профільного Закону Угорщини "Про адвокатуру", які регламентують порядок та форми адвокатської діяльності іноземних адвокатів на території Угорщини.

Публікація

Інформація щодо структури адвокатури Угорщини

12:53 Чт 06.12.18 Автор : Віктор Ясевін 2285 Переглядів Версія для друку

Шановні колеги, Голова представництво НААУ в Угорщині Віктор Ясевін пропонує вашій увазі інформацію щодо структури адвокатури Угорщини, а також переклад положень профільного Закону Угорщини "Про адвокатуру", які регламентують порядок та форми адвокатської діяльності іноземних адвокатів на території Угорщини.

Центральним органом в системі адвокатури Угорщини є Палата адвокатів Угорщини.

Адреса:

A Magyar Ügyvédi Kamara / Палата адвокатів Угорщини

1055 Budapest, Szalay u. 7. Hungary

Telefon: +36-1-311-98-00, +36-1-331-17-73, Telefax: 3117-86

e-mail: muk@muknet.hu

Голова Палати адвокатів Угорщини:

Dr. János Bánáti / Др. Янош Банаті

 

Органи адвокатського самоврядування Угорщини становлять 20 регіональних Палат адвокатів.

Правовою основою діяльності інституту адвокатури в Угорщині є Закон № ХІ "Про адвокатуру" від 1998 року.

Відповідно до положень законодавства Угорщини, іноземні адвокати позбавлені права здійснювати на території Угорщини адвокатську діяльність в статусі адвоката, проте іноземним адвокатам надається право здійснювати на території Угорщини юридичну діяльність в статусі іноземного юрисконсульта.

Визначення терміну іноземний юрисконсульт, порядок набуття та скасування даного статусу, види юридичної діяльності, які має право здійснювати юрисконсульт, передбачено положеннями Розділу Х Закону Угорщини ХІ "Про адвокатуру" від 1998 року.

 

Закон №ХІ "Про адвокатуру" від 1998 року

Розділ X.

ІНОЗЕМНИЙ ЮРИСКОНСУЛЬТ

90. (1) Іноземний юрисконсульт – це особа, що здійснює юридичну діяльність, визначену в абзаці (1) §92, на підставі укладеної з угорським адвокатом чи адвокатським бюро угоди про співробітництво. Іноземний юрисконсульт може здійснювати діяльність виключно за дорученням (замовленням) того адвоката, адвокатського бюро, з яким уклав угоду про співробітництво. Якщо це передбачено угодою про співробітництво, іноземний юрисконсульт має право самостійно обирати доручення (замовлення) у сфері своєї діяльності.

(2) Угода про співробітництво також може укладатися з іноземним адвокатським бюро іноземного юрисконсульта (надалі: іноземне адвокатське бюро).

(3) Діяльність іноземного юрисконсульта може виконувати та особа – з дати реєстрації – яка була внесена до реєстру іноземних юрисконсультів Палати адвокатів Угорщини. Це положення не поширюється на правила (норми) працевлаштування іноземців в Угорщині.

(4) Палата адвокатів Угорщини видає іноземному юрисконсульту посвідчення з фотокарткою.

Реєстр іноземних юрисконсультів

91 (1) До реєстру іноземних юрисконсультів вносяться – на підставі заяви – особи, які

a) відповідають умовам, визначеним у пунктах e) та g) абзацу (3) 13,

b) уклали угоду про співробітництво, вказану в абзацах (1)-(2) §90,

c) посвідчили, що мають ліцензію/свідоцтво на здійснення адвокатської діяльності за кордоном,

d) посвідчили, що у країні за місцем реєстрації адвокатської діяльності мають добру репутацію і що проти них не відкрито провадження щодо притягнення до кримінальної чи адміністративної відповідальності,

e) здійснюють діяльність в угорському адвокатському бюро або у спільному з угорським адвокатом офісі (бюро).

(2) Стосовно пунктів c) та d) абзацу (1) приймаються довідки від Палати адвокатів за місцем закордонної адвокатської діяльності, а у випадку відсутності такої палати – від компетентних іноземних органів.

(3) Не може бути внесений до реєстру іноземних юрисконсультів такий іноземний адвокат, який або адвокатське бюро якого відкрили в Угорщині комерційне представництво.

(4) При розгляді заяви необхідно застосовувати §15.

Діяльність іноземного юрисконсульта

92. (1) Іноземний юрисконсульт має право надавати юридичні консультації стосовно положень національного права за місцем реєстрації своєї адвокатської діяльності, а також стосовно міжнародного права та пов’язаними з ними правовими практиками.

(2) Іноземний юрисконсульт не має право здійснювати юридичної діяльності, не передбаченої абзацом (1).

(3) Іноземний юрисконсульт не є членом Палати адвокатів Угорщини. У своєї діяльності він повинен повідомляти, що не є членом Палати адвокатів Угорщини та не повинен створювати видимість того, що він уповноважений на здійснення адвокатської діяльності в Угорщині.

(4) У випадку співробітництва угорського адвоката, адвокатського бюро з іноземним юрисконсультом, іноземним адвокатським бюро поряд з іменем угорського адвоката чи назвою угорського адвокатського бюро дозволено вказати ім’я іноземного юрисконсульта чи назву іноземного адвокатського бюро і вказати на факт співпраці. Під час діяльності іноземний юрисконсульт – вказуючи свій статус як іноземного юрисконсульта – може використовувати своє ім’я, назву іноземного адвокатського бюро у формі, яка передбачена в державі, де він зареєстрований.

(5) Угорський адвокат може приєднатися у якості співвласника (партнера) до іноземного адвокатського бюро без дозволу Палати адвокатів Угорщини.

Дисциплінарні покарання

93. До іноземного юрисконсульта, що вчинив дисциплінарний проступок, застосовуються дисциплінарні покарання, перераховані в пунктах a) та b) §38, а також дисциплінарне покарання у формі скасування реєстрації в реєстрі іноземних юрисконсультів.

Скасування реєстрації в реєстрі іноземних юрисконсультів

94. (1) В реєстрі іноземних юрисконсультів скасовується (анулюється) реєстрація тих:

a) хто не відповідає вимогам, передбачених абзацом (1) §91;

b) у кого припинено дію угоди про співпрацю, укладену з угорським адвокатом чи адвокатським бюро;

c) стосовно кого було застосовано дисциплінарне покарання у формі скасування реєстрації в реєстрі іноземних юрисконсультів;

d) у випадку смерті,

e) хто або адвокатське бюро якого відкрило в Угорщині комерційне представництво.

(2) Порядок процедури скасування визначений положеннями §15.

(3) Рішення щодо скасування реєстрації в реєстрі іноземних юрисконсультів, що набуло законної сили, Палата адвокатів Угорщини, надсилає відповідній (компетентній) іноземній палаті адвокатів.

(4) Скасування реєстрації в реєстрі іноземних юрисконсультів іноземного юрисконсульта не впливає на укладену з іноземним адвокатським бюро угоду про співпрацю.

(5) У разі скасування реєстрації в реєстрі іноземних юрисконсультів Палата адвокатів Угорщини анулює та вилучає посвідчення іноземного юрисконсульта.

Автор публікації: Віктор Ясевін

 

Інші публікації автора

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорії

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл