РАУ розглянула важливі для адвокатів питання | НААУ

РАУ розглянула важливі для адвокатів питання

Різне
17:29 Вт 17.11.15 1592 Переглядів
Версія для друку

Відбулося засідання Ради адвокатів України 13 листопада 2015 року у м. Київ. Засідання РАУ розпочалося з привітання колег Головою організації Лідією Ізовітовою з третьою річницею з дня застування Національної асоціації адвокатів України.

На початку роботи засідання РАУ, пані Ізовітова здійснила презентацію щодо результатів діяльності організації за період 2012-2015 рр. Зокрема, мова йшла про прийняті ключові рішення РАУ, рішення З’їздів адвокатів України, підвищення кваліфікації адвокатів, захист прав та гарантій адвокатської діяльності, досягнення організації на міжнародній арені та інше.

Участь у засіданні також взяли голови регіональних рад адвокатів та кваліфікаційно-дисциплінарних комісії адвокатури, голови Комітетів Національної асоціації адвокатів України, заступник Голови Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури та адвокати.

До порядку денного засідання на вирішення Ради адвокатів України було включено ряд важливих для адвокатів України та органів адвокатського самоврядування питань, обговорення яких викликало жваву конструктивну дискусію, результатом якої стало прийняття відповідних рішень, а саме щодо:

  • затвердження плану заходів до Міжнародного Дня захисту прав людини;
  • затвердження звіту НААУ «Система безоплатної правової допомоги в Україні: поточні проблеми та рекомендації щодо її реформування»;
  • затвердження роз’яснення щодо можливості надання правової допомоги адвокатами (подружжям) одночасно різним сторонам (учасникам) провадження;
  • затвердження роз’яснення з питання зарахування до стажу роботи в галузі права, необхідного для набуття права на заняття адвокатською діяльністю;
  • затвердження роз’яснення щодо перебігу строків, встановлених Законом для допуску особи до складення кваліфікаційного іспиту, у разі його не складення (вперше чи повторно) ;
  • затвердження зразків відзнак Національної асоціації адвокатів України;
  • затвердження змін до Положення про порядок прийняття та розгляду скарг щодо неналежної поведінки адвоката, яка може мати наслідком його дисциплінарну відповідальність;
  • створення музею адвокатури і права при НААУ та затвердження його Положення.

Паралельно із засіданням Ради адвокатів України проходили засідання Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури та Вищої ревізійної комісії адвокатури, на яких розглядалися профільні питання та приймалися відповідні рішення.

Популярні новини

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 1675

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 1680

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 2321

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 2090

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 2139

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 3490

Дискусія

Проблеми мобілізації в аспекті порушення прав людини озвучили…

Сьогодні відсутні ефективні механізми протидії порушенням прав людини у питаннях мобілізації. Тому адвокатам необхідно об’єднати зусилля та узагальнити наявні факти з метою напрацювання спільних заходів реагування на виклики.

12:49 Чт 18.04.24 4065

Гарантії діяльності

Справедливість для адвокатів на ТОТ: критерії обговорили очільники…

Однією із тем, що сьогодні обговорюються професійною юридичною спільнотою, залишається проблема діяльності українських адвокатів на тимчасово окупованих територіях. Наскільки правомірними є ініціативи її криміналізації?

9:41 Чт 18.04.24 3815

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл