12 червня 2015 року відбулося продовження роботи ІІІ З’їзду адвокатів України | НААУ

12 червня 2015 року відбулося продовження роботи ІІІ З’їзду адвокатів України

Самоврядування
15:32 Пн 15.06.15 2652 Переглядів
Версія для друку

12 червня 2015 року відбулося продовження роботи ІІІ З’їзду адвокатів України

12 червня 2015 року продовжив свою роботу ІІІ З’їзд адвокатів України, перерву у роботі якого було оголошено 25 квітня 2015 року.

Попередньо, 25 квітня 2015 року, за результатами таємного голосування рішенням ІІІ З’їзду адвокатів України призначено двох представників від адвокатури (із законодавчо визначних трьох) до складу Вищої ради юстиції: адвоката Павла Гречківського – представника адвокатів Київської області у складі Ради адвокатів України, секретаря Ради адвокатів України (результат таємного голосування – 134 голоси обраних делегатів З’їзду) та суддю Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Аллу Лесько (результат таємного голосування – 157 голосів обраних делегатів З’їзду).

Невирішеними залишилися питання призначення З’їздом ще одного члена Вищої ради юстиції та обрання члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Порядок денний ІІІ З’їзду адвокатів України залишився незмінним з моменту його затвердження та включав питання щодо призначення членів Вищої ради юстиції, обрання представника до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від з’їзду адвокатів та різне.

З’їзд розпочав свою роботу зі встановлення правомочності його складу. Серед іншого, делегатів З’їзду було поінформовано про постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 09 червня 2015 року справі № 826/19572-14, якою скасовано рішення конференції адвокатів міста Києва про обрання делегатами ІІІ З’їзду адвокатів України 60 адвокатів міста Києва, що стало підставою для зміни його кількісного складу.

Перед затвердженням бланків для таємного голосування за призначення члена Вищої ради юстиції та відповідно голосування два кандидати, Павло Луцюк та Ігор Фомін,  зняли свої кандидатури. Таким чином, делегати ІІІ З’їзду адвокатів України обирали серед трьох кандидатур: Вадима Беляневича, Катерини Коваль та Ростислава Кравця.

За результатами таємного голосування ІІІ З’їздом адвокатів України призначено членом Вищої ради юстиції адвоката Вадима Беляневича, яким відповідно до статті 17 Закону України «Про Вищу раду юстиції» була складена присяга члена Вищої ради юстиції перед ІІІ З’їздом адвокатів України.

На членство у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України претендували 5 адвокатів, які у визначений Законом України «Про судоустрій і статус суддів» термін подали необхідні документи до Секретаріату Вищої кваліфікаційної комісії суддів України  та пройшли  спеціальну перевірку. Маючи право на обрання 2 членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України  від адвокатури, З’їзд адвокатів України обирав одного члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у порядку, передбаченому цим Законом, оскільки відповідно до пункту 4 частини 5 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій та статус суддів» інший членВищої кваліфікаційної комісії суддів України обирається додатково, після закінчення повноважень члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, призначеного до набрання чинності цим Законом Міністром юстиції України.

Голосування на З’їзді проводилося по кандидатах на обрання членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які:подали документи у порядку, встановленому цим Законом, та які обрані делегатами такого з’їзду; які подали документи у порядку, передбаченому цим Законом, та висунуті безпосередньо на з’їзді не менше ніж 20 відсотками обраних делегатів з’їзду.

Тобто, кандидати на обрання членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які є обраними делегатами ІІІ З’їзду адвокатів України (Олександр Дроздов, Павло Луцюк та Ольга Головченко) були включені до бюлетеню для таємного голосування автоматично. Для висунення та відповідно включення до бюлетеню для таємного голосування кандидатів на обрання членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які не є обраними делегатами ІІІ З’їзду адвокатів України (Олександра Яновська та Володимир Дерев’янчук) останні малинабрати 20% голосів обраних делегатів З’їзду.

Усім кандидатам для обрання членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України було надано право виступу перед делегатами ІІІ З’їзду адвокатів України, а делегатам у свою чергу отримати відповіді на всі запитання.

За результатами відкритого голосування до бюлетеню для таємного голосування включено кандидатури 3 адвокатів, а саме: Ольгу Головченко, Олександра Дроздова та Павла Луцюка. Олександра Яновська після виступу перед делегатами З’їзду зняла свою кандидатуру з голосування, а Володимир Дерев'янчук не набрав необхідної кількості голосів для висунення та відповідно включення його до бюлетеню для таємного голосування.

За результатами таємного голосування жоден з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів. Шляхом голосування делегатами З’їзду прийнято рішення про перенесення роботи З’їзду  на 03 липня  2015 року (приміщення Будинку кіно за адресою: м. Київ, вул. Саксаганського, 6).

Початок реєстрації делегатів З’їзду відповідно до їх мандатів о 10 годині 00 хвилин.
Початок роботи З`їзду об 11 годині 00 хвилин.

Популярні новини

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 509

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 834

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 2097

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 2204

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2104

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3129

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3467

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 8001

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл