У Києві відкрився 3-й форум День англійського права | НААУ

У Києві відкрився 3-й форум День англійського права

Різне
16:00 Чт 21.03.19 2016 Переглядів
Версія для друку

У Києві відкрився форум День англійського права, який втретє проводиться наприкінці березня спільно Правничим товариством Англії та Вельсу, Посольством Великої Британії в Україні та НААУ.

«Юристи мають важливу роль в розвитку міжнародного бізнесу і гарантуванні того, що суперечки вирішуються справедливо і ефективно. Велика Британія дуже пишається тим, що її представники юридичної професії зробили значний внесок в утвердження цих принципів. З іншого боку, збільшується кількість українських юридичних фірм,  які ефективно конкурують на міжнародному юридичному ринку, і багато з них представлені сьогодні тут. Ми бачимо, що правничий сектор в Україні зростає і продовжуємо активно сприяти співпраці з британськими колегами. Переконана, що ця подія інтенсифікує професійні відносини між юристами обох країн і сподіваюся, що вона стане постійною у щоденниках юристів, які серйозно залучені у двосторонні юридичні питання»,  - сказала Перший секретар Посольства Великої Британії в Україні Кеті Котрелл, відкриваючи офіційну частину заходу.

Президент Правничого товариства Англії та Вельсу Крістіна Блеклоуз відзначила, що вперше перебуває в Києві з нагоди відкриття спільного форуму для українських та британських юристів.  Представляючи місію та бачення професійної організації понад 200 тисяч британських юристів, вона наголосила на тому, що міжнародна співпраця є одним з центральних напрямків діяльності і стратегії Правничого товариства Англії та Вельсу.

«Ми ніколи не працюємо в ізоляції – ми частина глобальної юридичної спільноти і співпрацюємо з колегами за кордоном. Лондон – це дім для майже ста юрисдикцій, і ми розміщуємо біля 200 іноземних юрфірм, які працюють в англійському праві та законодавстві інших  юрисдикцій», - сказала Крістіна Блеклоуз. Вона наголосила на тому, що для іноземних юридичних фірм англійська система права є однією з найбільш сприятливих: вона дуже відкрита та надає доступ до комерційної діяльності майже без обмежень. З точки зору кваліфікаційних процедур, іноземні адвокати можуть отримати право на практику через схему кваліфікаційного трансферу. Окрім того, прозорість, юридична визначеність і стабільність англійської системи права викликає довіру до правових інституцій для вирішення складних юридичних спорів.

«Це юрисдикція, яку обирають для вирішення багатьох складних суперечок, навіть якщо питання, яке вирішується, не має стосунку до нашого регіону юрисдикції», - сказала президент Правничного товариства Англії та Вельсу. Вона відзначила високий рівень взаємного інтересу професійних спільнот до налагодження контактів та розвитку співпраці, що викликано як чіткими правилами британського ринку, так і зростанням ділової активності й інвестицій.

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова, вітаючи учасників форуму, поінформувала про основні новели в профільному законодавстві, які впливають на правила роботи на юридичному ринку в Україні. Так, з 1 січня запроваджено повністю принцип виключного представництва адвокатів в судах. Окрім того, для допуску іноземних адвокатів до практики в Україні, окрім включення до ЄРАУ на підставі визначених законом вимог, необхідно укласти угоду з українським адвокатом.

«Ми вільно допускаємо іноземних адвокатів до практики в Україні, але для того, щоб практикувати в суді, є окрема вимога. Наші іноземні адвокати мають укласти угоду з українським адвокатом, тому що ми маємо гарантувати знання українського законодавства, української мови та процедур, які вимагаються судом. У цьому полягає захист не тільки інтересів адвокатів, але і певні гарантії якісного та ефективного захисту інтересів клієнтів в суді», - сказала Голова НААУ. Водночас, за її словами, і українські адвокати зацікавлені в доступі на іноземні ринки адвокатських послуг та вивченні законодавства інших країн, розвитку персональних контактів у професійних спільнотах за кордоном.

День англійського права проводиться в Києві з 2017 року як майданчик для інтеграції професійних спільнот українських та британських юристів, розвитку юридичного бізнесу.

Форум уже традиційно об’єднує лідерів ринку юридичних послуг Великої Британії та України під егідою провідних професійних організацій. Проте, наш захід має ефект більш масштабний, ніж професійні задачі юристів, адже безпосередньо сприяє подальшому зміцненню відносин між двома нашими країнами, зростанню довіри між бізнес-спільнотами і притоку інвестицій.

Цього року захід присвячений українським стартапам та малому і середньому бізнесу на британському ринку, а також вирішенню судових спорів у Великій Британії та Україні, взаємодії адвокатів двох країн у міжнародних питаннях.

Фото "Юридична практика"

Популярні новини

БПД

В Омбудсмана занепокоєні станом системи БПД

Секретаріат Уповноваженого ВР з прав людини готовий долучитися до опрацювання розроблених у Національній асоціації адвокатів України пропозицій змін до нормативно-правових актів, які покращать стан функціонування системи безоплатної правничої допомоги.

18:54 Чт 28.03.24 401

Анонс

Українських адвокатів запрошують на стажування до Німеччини

Молоді українські адвокати, які спеціалізуються у сфері цивільного, комерційного та економічного права, мають змогу взяти участь у програмі стажування в Німеччині. Її проводить Фонд міжнародної правової співпраці (IRZ) спільно з Федеральною палатою адвокатів та Німецькою спілкою адвокатів.

13:42 Чт 28.03.24 845

БПД

Зупинення кримінального провадження блокує виплати адвокатам БПД…

В разі зупинення кримінального провадження надання правничої допомоги підозрюваному фактично припиняється, оскільки в ній немає безпосередньої потреби. Втім, у Законі «Про безоплатну правничу допомогу» відповідна підстава для припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги відсутня.

17:34 Ср 27.03.24 2133

Гарантії діяльності

Коли суди ігнорують гарантію вільного вибору захисника

Якщо захист в кримінальному провадженні є успішним, сторона обвинувачення інколи намагається за підтримки суду «підмінити» захисника в окремих процесуальних діях. Для цього призначаються адвокати системи БПД.

14:23 Вт 26.03.24 3759

За кордоном

Оформлення паспортів за кордоном: про що варто знати українцям?

Через воєнні дії в Україні понад 180 тисяч українських громадян перебувають на території Великої Британії. Консульства України в цій країні надають всіляку підтримку українцям, в тому числі, і в оформленні паспортів.

13:08 Вт 26.03.24 3977

Взаємодія

Омбудсман за підтримки НААУ надаватиме правничу допомогу –…

Пілотний проект із надання професійної правничої допомоги громадянам п’яти регіонів України започаткували в Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

10:17 Вт 26.03.24 4010

Гарантії діяльності

Адвокати знайшли порушення гарантій захисту у процедурі in absentia

З початком повномасштабного вторгнення істотно зросла кількість злочинів проти основ національної безпеки. Оскільки підозрювані частіше за все знаходяться за межами України, розслідування здійснюється in absentia із залученням адвокатів системи БПД.

15:42 Пн 25.03.24 4674

Сумна звістка

Помер відомий адвокат Сергій Гончаренко

На 61-му році перестало битися серце відомого адвоката, науковця та практика, Заслуженого юриста України Сергія Гончаренка.

15:45 Нд 24.03.24 6138

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл