Стартував комітет NextGen для молодих адвокатів Одеської області | НААУ

Стартував комітет NextGen для молодих адвокатів Одеської області

Різне
11:18 Пн 18.03.19 2049 Переглядів
Версія для друку

15 березня в Одесі відбулася прес-конференція з нагоди початку діяльності молодіжного комітету NextGen  для молодих адвокатів регіону.

У заході взяли участь голова Ради адвокатів Одеської області Йосип Бронз, член ради Комітету НААУ NextGen Юрій Григоренко, координатор нового комітету Володимир Мацко і представник комітету Спартак Чернушич, адвокат Світлана Немерцалова.

Як розповів в на прес-конференції голова Ради адвокатів Одеської області Йосип Бронз, проблема підвищення фаховості молодих адвокатів сьогодні досить актуальна: «Відрадно, що Національна асоціація адвокатів звернула увагу на таку важливу ділянку роботи, як підвищення професійного рівня молодих адвокатів. Створено Молодіжний комітет і думаю , цей комітет принесе певну користь в підвищенні професійної майстерності молодих адвокатів. Тому що ті знання, які отримує наша молодь, багато в чому поступаються рівню, якого потрібно досягти адвокату, щоб належно  виконувати свої обов'язки ... Школа сьогодні дає мало», - констатував голова РАР.

Говорячи про завдання, які стоять перед молодіжним комітетом, член ради молодіжного комітету НААУ NextGen Юрій Григоренко розповів про активності комітету в Києві і переваги, які можуть отримати молоді колеги від участі в заходах, що організує молодь для молоді.

«NextGen – це найновіше, найактуальніше і саме передове з знань і досвіду, необхідних молодому поколінню адвокатів. Це, якщо хочете, рафінований перелік навичок, які необхідні молодому адвокату, щоб стати успішним. Крім цього, стоїть завдання залучити якомога більше молодих адвокатів в роботу органів адвокатського самоврядування, оскільки це безпосередньо впливає на їхню діяльність та майбутнє всієї професії» - сказав Юрій Григоренко.

Діяльність Молодіжного комітету адвокатів NextGen в Одеській області буде спрямована на підвищення кваліфікації молодих адвокатів, створення інтелектуальної професійного середовища, формування майданчиків для неформальної комунікації молодих професіоналів, заявив координатор комітету NextGen в Одеській області адвокат Володимир Мацко.
«Наша діяльність буде спрямована на обмін досвідом,  у різних форматах -від неформальних бізнес-сніданків до класичних заходів з підвищення кваліфікації», - сказав Володимир Мацко. Також, за його словами, важливим напрямком діяльності, буде навчання документообігу, побудова управлінської структури.

Представник комітету NextGen в Одеському регіоні Спартак Чернушич повідомив, що комітет має намір допомагати молодим адвокатам у відкритті власного юридичного бізнесу: «Ми плануємо проводити семінари, тренінги, на яких ми будемо розбирати такі питання, як вибір оптимальної форми адвокатської діяльності, оптимальної форми оподаткування , менеджмент, самоорганізацію, облік і контроль робочого часу, а також делегування повноважень. Важливим є також побудова бізнес-стратегії молодого адвоката, навчання роботи з власним брендом, основам PR і роботи зі ЗМІ, основам роботи з клієнтами», - зазначив він.

Як зазначила адвокат Світлана Немерцалова, робота комітету може бути спрямована на створення інтелектуального середовища, за аналогією з молодими вченими. «Тільки всередині успішної професійної середовища однодумців, які мають схожі ідеї, цілі і проблеми, можна по-справжньому вирости і стати професіоналом», - сказала адвокат.

Координатори комітету повідомили, що активності включатимуть і вивчення суміжних галузей знань - ораторське мистецтво, бізнес-планування, робота з мас-медіа і т.д.

Як відомо, у червні 2018 року НААУ створила Молодіжний комітет NextGen. Комітет націлений на молодих адвокатів, їхні професійні потреби, інтеграцію в професійне співтовариство і побудову діалогу з більш досвідченими колегами

Популярні новини

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 871

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 893

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 1477

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 1298

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 1357

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 2683

Дискусія

Проблеми мобілізації в аспекті порушення прав людини озвучили…

Сьогодні відсутні ефективні механізми протидії порушенням прав людини у питаннях мобілізації. Тому адвокатам необхідно об’єднати зусилля та узагальнити наявні факти з метою напрацювання спільних заходів реагування на виклики.

12:49 Чт 18.04.24 3269

Гарантії діяльності

Справедливість для адвокатів на ТОТ: критерії обговорили очільники…

Однією із тем, що сьогодні обговорюються професійною юридичною спільнотою, залишається проблема діяльності українських адвокатів на тимчасово окупованих територіях. Наскільки правомірними є ініціативи її криміналізації?

9:41 Чт 18.04.24 3031

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл