Семінар з підвищення кваліфікації адвокатів в м. Харків | НААУ

Семінар з підвищення кваліфікації адвокатів в м. Харків

Навчання
11:29 Вт 24.02.15 1887 Переглядів
Версія для друку

21 лютого 2015 року в м. Харків відбувся семінар з підвищення кваліфікації адвокатів, організований Національною асоціацією адвокатів України за сприяння Ради адвокатів Харківської області. Семінар відвідало понад 350 адвокатів з Харківської та інших областей України.

Семінар відкрила Голова Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Ізовітова Лідія Павлівна, яка привітала учасників заходу та розповіла їм, серед іншого, про подані на розгляд до Верховної Ради України законопроекти, які були розроблені на удосконалення гарантій здійснення адвокатської діяльності і посилення права на захист.

На семінарі також обговорювалася низка інших актуальних для адвокатів тем, зокрема: строк давності як підстава для звільнення від кримінальної відповідальності та покарання (судова практика) (доповідач: Орлова Світлана Олександрівна – суддя Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, секретар судової палати у кримінальних справах); професійні права адвокатів у світлі практики Європейського суду з прав людини (доповідач: Дроздов Олександр Михайлович – адвокат, к.ю.н., докторант, член Ради адвокатів України, Голова Науково-консультативної ради при НААУ); заборона дискримінації в практиці ЄСПЛ (доповідач: Яковець Ірина Станіславівна – адвокат, д.ю.н., старший науковий співробітник, провідний науковий співробітник НДІ вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса НАПН України); ключові пропозиції щодо посилення адвокатських прав та гарантій (доповідач: Бугай Денис Володимирович – Президент Асоціації правників України, адвокат, партнер ЮФ «VB PARTNERS»); робота адвоката у кримінальному провадженні. Стадії досудового розслідування. Особливості захисту щодо податкових злочинів (доповідач: Фомін Ігор Юрійович - адвокат, керуючий партнер АО «Українська правнича група»).

Крім того, на заході розглядалися питання медіації та її застосування в адвокатській діяльності (доповідачі: Горіна Ганна Вікторівна – медіатор, податковий консультант, член Національної асоціації медіаторів України, та Сергєєва Аліна Юріївна – медіатор, адвокат, член НАМУ. Сторінки історії адвокатури України), а також вперше започатковано цикл лекцій з історії адвокатури України (доповідач: Василик Ірина Богданівна – к.і.н., керівник Науково-методичного центру досліджень адвокатури і права при НААУ, керівник Проекту «Історія адвокатури України»).

По закінченні заходу всі його учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Популярні новини

Анонс

Про нові правила фінмоніторингу у ЄС розповідають адвокатам ELF та CCBE

У Європейському Союзі завершується робота над пакетом змін з питань фінансового моніторингу. Тож незабаром наберуть чинності оновлені правила запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом. Чого слід чекати?

14:54 Вт 16.04.24 201

Законодавство

Свідоцтво адвоката пропонують викладати у Дію - проект закону

Зважаючи на досвід розміщення документів у Єдиному державному веб порталі електронних послуг, у Верховній Раді пропонують закріпити можливість відображення свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та посвідчення адвоката на порталі Дія.

17:14 Пн 15.04.24 1813

Привітання

У другому Турнірі із судових дебатів визначено переможців

Молодіжний Комітет НААУ – UNBA NextGen оголосив переможців другого Турніру із судових дебатів, участь у якому брали студенти юридичних вишів.

16:36 Пн 15.04.24 1829

Законодавство

Адвокати знайшли юридичний ляп в останніх змінах до КПК

Через помилки у юридичній техніці, що були допущені під час внесення чергових змін до Кримінального процесуального кодексу, можуть порушуватися права осіб, що тримаються в установах попереднього ув’язнення або виконання покарань.

13:32 Пн 15.04.24 2007

Законодавство

Якщо строк розслідування закінчився, справа має бути закрита, -…

Міністерство юстиції в рамках приведення законодавства до стандартів ЄС опрацьовує ідею скасування однієї з підстав закриття кримінального провадження, а саме - закінчення строку досудового розслідування. У НААУ попереджають про порушення прав підозрюваного.

15:52 Пт 12.04.24 6819

Дискусія

Підготовче судове засідання: поради адвокатам

Щодня відбуваються десятки підготовчих судових засідань у кримінальних справах, в абсолютній більшості яких беруть участь адвокати. Принципово важливим є те, щоб кожен захисник, який залучається до підготовчого судового засідання, усвідомлював значення такої стадії процесу та вмів ефективно підготувати себе та клієнта до участі в ньому.

16:41 Чт 11.04.24 8590

За кордоном

Як оформити паспорти українцям в Північній Ірландії? (вебінар)

Громадяни України, які через війну тимчасово перебувають в Північній Ірландії, можуть записатися на прийом до консульських установ в межах консульського округу в місті Единбург. Там надаються послуги з оформлення паспортного документа, реєстрації народження дитини, продовження дії паспорта та отримання проїзного документа для повернення в Україну.

13:26 Чт 11.04.24 7810

Законодавство

Місцеве самоврядування: огляд останніх законодавчих новел

З жовтня 2023 року по березень 2024 року розроблено та прийнято велику кількість законодавчих актів, що стосуються вирішення стратегічних завдань державних органів та органів місцевого самоврядування. Більшість з них пов’язані з подоланням наслідків воєнних дій в Україні.

11:34 Чт 11.04.24 6637

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл