Розпочалося засідання РАУ | НААУ

Розпочалося засідання РАУ

Різне
12:54 Пт 12.10.18 1174 Переглядів
Версія для друку

У Закарпатті розпочалося засідання Ради адвокатів України, яке триватиме 12-13 жовтня 2018 року.

До порядку денного внесено питання поточної діяльності НААУ, ведення ЄРАУ, призначення конференцій адвокатів регіонів, звернення стосовно роз”яснення низки положень закону “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”.

Голова НААУ Лідія Ізовітова на початку засідання поінформувала про ситуацію довкола проекту закону №9055 “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”, зокрема, активну публічну критику щодо ризиків прийняття законопроекту. До кампанії проти цієї законодавчої ініціативи залучилися відомі адвокати, правозахисні організації, засоби масової інформації та експерти. Голова НААУ закликала голів Рад адвокатів регіонів продовжити зусилля для донесення позиції адвокатської спільноти щодо цього законопроекту та взяти участь у обговоренні законопроекту у профільному Комітеті з питань правової політики та правосуддя Верховної Ради.

Окрім того, 26 жовтня 2018 року планується спільне засідання Ради адвокатів України, Ради суддів та Ради прокурорів України. Лідія Ізовітова закликала голів рад приєднатися до цього нового формату співпраці органів самоврядування юридичних професій.

Відповідно до порядку денного, РАУ розгляне листа Генерального директора Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Владислава Власюка щодо розгляду та надання пропозицій до проекту Стандарту вищої освіти першого (бакалаврського) рівня для спеціалізації 081 – «Право», зокрема, в частині відповідності компетентностей випускника, зазначених у Стандарті, вимогам, яким мають відповідати адвокати.

РАУ також розгляне колективну скаргу адвокатів безоплатної вторинної правової допомоги у Харківській області від 25 липня 2018 року.

В ході засідання буде розглянуто результати діяльності Робочої групи з удосконалення процедури отримання ордеру на надання правової (правничої) допомоги і витягу з ЄРАУ через особистий кабінет адвоката на офіційному веб-сайті НААУ та з інших пов’язаних питань; Робочої групи з дослідження питання необхідності встановлення та затвердження мінімального розміру виплат на оплату послуг адвоката з надання професійної правової (правничої) допомоги; роботи СТК з дослідження питань фінансування КДКА; Робочої групи з удосконалення процедури отримання ордеру на надання правової (правничої) допомоги і витягу з ЄРАУ через особистий кабінет адвоката на офіційному веб-сайті НААУ та з інших пов’язаних питань.

 

Популярні новини

БПД

В Омбудсмана занепокоєні станом системи БПД

Секретаріат Уповноваженого ВР з прав людини готовий долучитися до опрацювання розроблених у Національній асоціації адвокатів України пропозицій змін до нормативно-правових актів, які покращать стан функціонування системи безоплатної правничої допомоги.

18:54 Чт 28.03.24 1058

Анонс

Українських адвокатів запрошують на стажування до Німеччини

Молоді українські адвокати, які спеціалізуються у сфері цивільного, комерційного та економічного права, мають змогу взяти участь у програмі стажування в Німеччині. Її проводить Фонд міжнародної правової співпраці (IRZ) спільно з Федеральною палатою адвокатів та Німецькою спілкою адвокатів.

13:42 Чт 28.03.24 1488

БПД

Зупинення кримінального провадження блокує виплати адвокатам БПД…

В разі зупинення кримінального провадження надання правничої допомоги підозрюваному фактично припиняється, оскільки в ній немає безпосередньої потреби. Втім, у Законі «Про безоплатну правничу допомогу» відповідна підстава для припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги відсутня.

17:34 Ср 27.03.24 2774

Гарантії діяльності

Коли суди ігнорують гарантію вільного вибору захисника

Якщо захист в кримінальному провадженні є успішним, сторона обвинувачення інколи намагається за підтримки суду «підмінити» захисника в окремих процесуальних діях. Для цього призначаються адвокати системи БПД.

14:23 Вт 26.03.24 4358

За кордоном

Оформлення паспортів за кордоном: про що варто знати українцям?

Через воєнні дії в Україні понад 180 тисяч українських громадян перебувають на території Великої Британії. Консульства України в цій країні надають всіляку підтримку українцям, в тому числі, і в оформленні паспортів.

13:08 Вт 26.03.24 4586

Взаємодія

Омбудсман за підтримки НААУ надаватиме правничу допомогу –…

Пілотний проект із надання професійної правничої допомоги громадянам п’яти регіонів України започаткували в Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

10:17 Вт 26.03.24 4052

Гарантії діяльності

Адвокати знайшли порушення гарантій захисту у процедурі in absentia

З початком повномасштабного вторгнення істотно зросла кількість злочинів проти основ національної безпеки. Оскільки підозрювані частіше за все знаходяться за межами України, розслідування здійснюється in absentia із залученням адвокатів системи БПД.

15:42 Пн 25.03.24 4707

Сумна звістка

Помер відомий адвокат Сергій Гончаренко

На 61-му році перестало битися серце відомого адвоката, науковця та практика, Заслуженого юриста України Сергія Гончаренка.

15:45 Нд 24.03.24 6153

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл