Комітет захисту прав людини провів круглий стіл на тему "Перевищення повноважень працівниками поліції та незаконне затримання" | НААУ

Комітет захисту прав людини провів круглий стіл на тему "Перевищення повноважень працівниками поліції та незаконне затримання"

Різне
10:19 Пн 30.07.18 1759 Переглядів
Версія для друку

27 липня Комітет захисту прав людини при НААУ провів круглий стіл на тему "Перевищення повноважень працівниками поліції та незаконне затримання".

Учасники — адвокати, члени Комітету, представники Нацполіції, суду, викладачі Національної академії внутрішніх справ та Національної академії прокуратури України — обговорили правові механізми протидії та профілактики перевищенню повноважень працівниками поліції та незаконному затриманню громадян.

У цьому контексті було обговорені і факти порушення прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності з боку працівників правоохоронних органів.

Член Комітету захисту прав людини, адвокат Олег Поваляєв наголосив на тому, що внесення заяв про факти зловживання повноваження з боку поліцейських до ЄРДР відбувається проблематично, і так само відсутня результативність судових розслідувань таких справ. При цьому поширеною є практика, коли до затриманих застосовують спецзасоби та інші силові методи, що порушує права людини.

Не менш важливим питанням є і електронні докази. Поширені випадки, коли працівники поліції при відеофіксації допиту дозволяють собі вимикати записуючі засоби, коли вважають це за потрібне.

«На сьогодні українці просто бояться заявляти про перевищення повноважень працівників поліції або ж зовсім замовчують про такі протиправні дії, часто навіть під час надання правової допомоги адвокатом», - констатував Олег Поваляєв.

При цьому перевищення службових обов'язків поліції стосується не лише пересічних громадян, а і адвокатів, які допомогають своїм клієнтам зібрати докази протиправних дій з боку поліції. Метою круглого столу стало донесення до громадськості інформаціїї про подібні порушення та способи вирішення проблеми перевищення повноважень працівників поліції.

Популярні новини

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 262

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 478

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 760

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 2031

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3439

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7945

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 7458

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 8391

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл