В Осло Валентин Гвоздій взяв участь у зустрічі лідерів адвокатур світу | НААУ

В Осло Валентин Гвоздій взяв участь у зустрічі лідерів адвокатур світу

Різне
16:00 Пт 25.05.18 1042 Переглядів
Версія для друку

В Осло відбулася зустріч лідерів адвокатур країн Європи, Америки та Азії, присвячена сучасним викликам перед професією.

У зустрічі взяли участь лідери адвокатур Норвегії, Швеції, президент Американської асоціації адвокатів (АВА) Хілларі Басс, представники адвокатур Німеччини, Швейцарії, Італії, Великої Британії, Аргентини, Японії, Південної  Кореї та багато інших. НААУ на цьому форумі представив заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій.

Під час зустрічі були презентовані результати дослідження, яке проводила Міжнародна асоціація адвокатів (ІВА) серед 6 тисяч адвокатів по всьому світу на теми гендерної рівності, проблем дискримінації, сексуальних домагань та булінгу. З даних опитування відомо, що з проблемами булінгу в зв’язку з роботою стикаються кожна друга жінка-адвокат та кожен третій чоловік. «Результати дослідження понад 6 тисяч адвокатів у глобальному розрізі збігаються з світовим зростанням занепокоєності з приводу поширення неправомірної поведінки на роботі. В юриспруденції, медіа, індустрії розваг та політиці в останній рік пролунали гучні звинувачення у домаганнях та булінгу. В той час як такий підхід є неприйнятним у робочих стосунках, він особливо кричущий в юридичній професії, яка базується на єдності та високих етичних стандартах», - ідеться у презентації.

Департамент досліджень ІВА продовжить вивчення цих питань, щоб напрацювати на основі емпіричних даних рекомендації з протидії дискримінаційним практикам в професії. Анкета викладена в онлайн -доступі за посиланням

«В українській адвокатурі тематика гендерної рівності не була предметом спеціального дослідження. Відповідно до даних ЄРАУ, 35% українських адвокатів є жінки, 65% - чоловіки; в органах адвокатського самоврядування ця статистика ще більш позитивна на користь жінок: 44%, чоловіків -56%. Міжнародна співпраця дає нам можливості звернути увагу на нові виклики, які виходять за межі професійної проблематики і перебувають у фокусі уваги відкритих суспільств по всьому світу», - прокоментував підсумки зустрічі Валентин Гвоздій.

Популярні новини

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 355

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 558

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 836

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 2107

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3446

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7948

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 7459

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 8391

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл