Представники НААУ взяли участь у парламентських слуханнях | НААУ

Представники НААУ взяли участь у парламентських слуханнях

Різне
14:55 Чт 19.04.18 1136 Переглядів
Версія для друку

18 квітня 2018 року, у День пам'яток історії та культури, керівник Центру досліджень адвокатури і права, проректор Вищої школи адвокатури при Національній асоціації адвокатів України Василик Ірина Богданівна взяла участь у парламентських слуханнях на тему «Стан, проблеми та перспективи охорони культурної спадщини в Україні», проведених на виконання Постанови Верховної Ради України від 8 лютого 2018 року №2290-VIII.

Під час обговорення таких тем як нерухома культура спадщина та рухома культура спадщина, нематеріальна культурна спадщина, проаналізовано поточну ситуацію у сфері охорони культурної спадщини й висловлено низку конкретних експертних рекомендацій, покликаних поліпшити ситуацію у зазначеній сфері, зокрема наголошено на необхідності ухвалення нового закону про охорону культурної спадщини України.

Ірина Василик передала до профільного Комітету Верховної Ради України та до Міністерства Культури Національну програму «Увіковічнення пам’яті про адвокатів», прийняту рішенням Ради адвокатів України 13 вересня 2016 р. Програма передбачає увіковічення пам’яті про українських адвокатів у архітектурі міст, роботі навчальних закладів, наукових установ, органів адвокатського самоврядування тощо, видання книжок з історії адвокатури, проведення конкурсів та призначення іменних стипендій. Завданням програми є дослідження історичних етапів та процесів становлення української адвокатури; внеску адвокатів – політиків, державних діячів, провідних вчених у становлення української державності, а також вивчення їхнього наукового доробку.

Реалізовує цю програму НААУ в особі Центру досліджень адвокатури і права під керівництвом пані І. Василик.

«У рамках програми, за дуже короткий період, видано 8 книг з історії адвокатури України різних історичних періодів, у розробці ще стільки ж, відкрито 10 кабінетів-музеїв з історії адвокатури та іменних навчальних аудиторій у вищих навчальних закладах юридичного спрямування у Дніпрі, Чернігові, в Одесі два, Львові, Луцьку, Хмельницькому, Кременці, Коломиї, Надвірній, присвоєно ім’я адвоката Бориса Козубського загальноосвітній школі у Збаразькому районі на Тернопіллі, запроваджено у навчальний процес юридичних факультетів ВНЗ окрему дисципліну з історії адвокатури, випущено у ефір національного радіо низку передач про роль адвокатів в історії України, проведено низку круглих столів, проте нам потрібна допомога у подальшій реалізації усіх напрямків програми, зокрема в частині встановлення меморіальних дошок, відкриття виставок, проведення заходів на національному рівні. Історія адвокатури, беззаперечно, входить до національної спадщини України і повинна охоронятися і підтримуватися також і державою» - прокоментувала автор Програми Ірина Василик.

Популярні новини

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 169

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 1443

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3033

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7742

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 7390

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 8353

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 6975

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 6598

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл