Звіт про потреби НААУ є інструментом лобіювання нового закону про адвокатуру | НААУ

Звіт про потреби НААУ є інструментом лобіювання нового закону про адвокатуру

Різне
12:42 Чт 14.12.17 1156 Переглядів
Версія для друку

Звіт про потреби НААУ, який склали міжнародні експерти Ради Європи в рамках проекту “Консолідація реформ в сфері юстиції в Україні”, є інструментом лобіювання законопроекту про зміни до закону “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”, проти якого виступає адвокатура.

Про це заявила під час засідання Ради адвокатів України голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова.

Тут чиста технологія - дати можливість прийняти новий закон. У звіті його положення є”, - наголосила вона.

За словами Голови НААУ, при складанні висновків щодо потреб НААУ експерти навіть не ознайомилися з чинним законом “Про адвокатуру та адвокатську діяльність” та не дослідили історію його прийняття. Зокрема, проігноровано той факт, що прийняття закону відповідало висновку Венеціанської комісії та резолюціям ПАРЄ. Ці дві міжнародні інституції вважали за необхідне створити в Україні єдину професійну організацію адвокатури з обов”язковим членством.

Експерти фактично заперечують висновки Венеціанської комісії, на підставі яких було побудовано проект чинного закону і розбудовані органи адвокатського самоврядування”, - сказала голова НААУ.

Вона закликала проаналізувати, кому вигідно прийняття згаданого законопроекту з його руйнуючими положеннями.

Треба шукати кому це вигідно. Навряд чи це вигідно Раді Європи, яка сказала, що у вас має бути єдина професійна організація адвокатів, а Венеціанська комісія ще додала — з обов”яковим членством. Тоді про яке регіональне членство, на якому наполягають автори звіту, можна говорити”, - сказала Лідія Ізовітова.

Про поверховий аналіз стану адвокатури в Україні свідчить те, що експерти заперечили наявність традицій адвокатури в Україні, а також надали неадекватні оцінки Правилам адвокатської етики.

Вражають дві речі — що у нас немає традицій. Тому ми на презентацію звіту сьогодні принесемо книжки по історії адвокатури, які видав Центр досліджень адвокатури. Ми також принесемо наші Правила адвокатської ектики і вручимо кожному” , - повідомила Голова НААУ.

Вразливим питанням звіту стала фінансова діяльність НААУ. Експерти зробили хибні висновки про відсутність прозорості у цій діяльності, а також заклали у звіт неправдиве твердження про те, що діяльність НААУ фінансується коштом міжнародних донорів.

Ми підняли питання, куди ділися гроші, якщо міжнародні донори виділили їх для нас. Тому що НААУ таких коштів ніколи не отримувала”, - констатувала Голова НААУ.

Зауваження НААУ до звіту про потреби НААУ були передані 11 грудня 2017 року до офісу Ради Європи.

Популярні новини

Cудова практика

Трудові спори у 2024 році: на що звертає увагу ВС

Зменшення замовлень у підприємства після введення воєнного стану на території України не свідчить про неможливість роботодавця забезпечити роботою працівника, тому призупинення трудового договору з ним є незаконним.

17:28 Вт 16.04.24 445

Анонс

Про нові правила фінмоніторингу у ЄС розповідають адвокатам ELF та CCBE

У Європейському Союзі завершується робота над пакетом змін з питань фінансового моніторингу. Тож незабаром наберуть чинності оновлені правила запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом. Чого слід чекати?

14:54 Вт 16.04.24 615

Законодавство

Свідоцтво адвоката пропонують викладати у Дію - проект закону

Зважаючи на досвід розміщення документів у Єдиному державному веб порталі електронних послуг, у Верховній Раді пропонують закріпити можливість відображення свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю та посвідчення адвоката на порталі Дія.

17:14 Пн 15.04.24 2223

Привітання

У другому Турнірі із судових дебатів визначено переможців

Молодіжний Комітет НААУ – UNBA NextGen оголосив переможців другого Турніру із судових дебатів, участь у якому брали студенти юридичних вишів.

16:36 Пн 15.04.24 2228

Законодавство

Адвокати знайшли юридичний ляп в останніх змінах до КПК

Через помилки у юридичній техніці, що були допущені під час внесення чергових змін до Кримінального процесуального кодексу, можуть порушуватися права осіб, що тримаються в установах попереднього ув’язнення або виконання покарань.

13:32 Пн 15.04.24 2409

Законодавство

Якщо строк розслідування закінчився, справа має бути закрита, -…

Міністерство юстиції в рамках приведення законодавства до стандартів ЄС опрацьовує ідею скасування однієї з підстав закриття кримінального провадження, а саме - закінчення строку досудового розслідування. У НААУ попереджають про порушення прав підозрюваного.

15:52 Пт 12.04.24 7228

Дискусія

Підготовче судове засідання: поради адвокатам

Щодня відбуваються десятки підготовчих судових засідань у кримінальних справах, в абсолютній більшості яких беруть участь адвокати. Принципово важливим є те, щоб кожен захисник, який залучається до підготовчого судового засідання, усвідомлював значення такої стадії процесу та вмів ефективно підготувати себе та клієнта до участі в ньому.

16:41 Чт 11.04.24 8668

За кордоном

Як оформити паспорти українцям в Північній Ірландії? (вебінар)

Громадяни України, які через війну тимчасово перебувають в Північній Ірландії, можуть записатися на прийом до консульських установ в межах консульського округу в місті Единбург. Там надаються послуги з оформлення паспортного документа, реєстрації народження дитини, продовження дії паспорта та отримання проїзного документа для повернення в Україну.

13:26 Чт 11.04.24 7822

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл