До уваги адвокатів міста Києва! | НААУ

До уваги адвокатів міста Києва!

Різне
14:30 Нд 26.10.14 6569 Переглядів
Версія для друку

«Витяг з Єдиного реєстру адвокатів України», що за формою і змістом не відповідають...

Як стало відомо Раді адвокатів України, Головою Ради адвокатів м. Києва адвокатам регіону видаються витяги під назвою «Витяг з Єдиного реєстру адвокатів України», що за формою і змістом не відповідають встановленій Радою адвокатів України формі.

Як виявилося, відомості, що вносяться Радою адвокатів міста Києва, не співпадають з тими, які внесені до бази даних Єдиного реєстру адвокатів України та є відкритою інформацією на офіційному веб-сайті Національної асоціації адвокатів України, про що раніше повідомлялась Голова Ради адвокатів м. Києва І.В. Рафальська.

Зазначене свідчить про ведення Радою адвокатів м. Києва іншої, не офіційної, бази даних, яка не є складовою Єдиного реєстру адвокатів України та не відповідає Порядку його ведення, затвердженого Радою адвокатів України на виконання вимог статті 17 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Фактично, Радою адвокатів міста Києва адвокатам надаються Витяги із власного Єдиного реєстру адвокатів, міста Києва, а не із передбаченого законодавством Єдиного реєстру адвокатів України.

25 жовтня 2014 року на засіданні Ради адвокатів України розглядалося питання про виконання Радою адвокатів міста Києва рішень вищих органів адвокатського самоврядування, зокрема щодо ведення Єдиного реєстру адвокатів України, на яке запрошувалась Голова Ради адвокатів міста Києва І.В. Рафальська.

Рада адвокатів України прийняла рішення, яким зобов’язала Голову Ради адвокатів України повідомити суди та правоохоронні органи України про існування неналежних Витягів з Єдиного реєстру адвокатів України, які видаються із іншої бази даних.

Шановні колеги, необхідно мати на увазі, що Витяг невстановленої форми, не підтверджує належним чином наявність актуального запису про адвоката у Єдиному реєстрі адвокатів України.

Довідково:

На виконання статті 17 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» Радою адвокатів України з 16 січня 2013 року започатковано і забезпечується ведення Єдиного реєстру адвокатів України.

Інформація, внесена до Єдиного реєстру адвокатів України, є відкритою на офіційному веб-сайті Національної асоціації адвокатів України. Рада адвокатів України і відповідні ради адвокатів регіонів надають витяги з Єдиного реєстру адвокатів України за зверненням адвоката або іншої особи.

Рішеннями Ради адвокатів України від 17 грудня 2012 року № 262 та від 4-5 липня 2014 року № 82 затверджено форму бланку Витягу з Єдиного реєстру адвокатів України.

Виготовлення і видача бланків Витягу з Єдиного реєстру адвокатів України іншої форми не допускається і є грубим порушенням приписів Закону, рішень Ради адвокатів України та актів НААУ.

Інформуємо також, що з метою недопущення можливих порушень прав та гарантій адвокатів міста Києва, беручи до уваги вказані рішення Ради адвокатів України, Рада адвокатів України прийняла рішення від 30 серпня 2014 року № 103 «Про ініціювання питання щодо проведення Вищою ревізійною комісією адвокатури перевірки органів адвокатського самоврядування міста Києва».

Популярні новини

Гарантії діяльності

Ототожнення адвоката з клієнтом: хто відповідальний?

Починаючи від злочинів проти статевої свободи неповнолітніх і закінчуючи воєнними злочинами, особи, які підозрюються у їх вчиненні, майже ніколи не укладають договорів про надання правничої допомоги з адвокатами.

11:43 Пт 29.03.24 431

БПД

В Омбудсмана занепокоєні станом системи БПД

Секретаріат Уповноваженого ВР з прав людини готовий долучитися до опрацювання розроблених у Національній асоціації адвокатів України пропозицій змін до нормативно-правових актів, які покращать стан функціонування системи безоплатної правничої допомоги.

18:54 Чт 28.03.24 1428

Анонс

Українських адвокатів запрошують на стажування до Німеччини

Молоді українські адвокати, які спеціалізуються у сфері цивільного, комерційного та економічного права, мають змогу взяти участь у програмі стажування в Німеччині. Її проводить Фонд міжнародної правової співпраці (IRZ) спільно з Федеральною палатою адвокатів та Німецькою спілкою адвокатів.

13:42 Чт 28.03.24 1819

БПД

Зупинення кримінального провадження блокує виплати адвокатам БПД…

В разі зупинення кримінального провадження надання правничої допомоги підозрюваному фактично припиняється, оскільки в ній немає безпосередньої потреби. Втім, у Законі «Про безоплатну правничу допомогу» відповідна підстава для припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги відсутня.

17:34 Ср 27.03.24 3108

Гарантії діяльності

Коли суди ігнорують гарантію вільного вибору захисника

Якщо захист в кримінальному провадженні є успішним, сторона обвинувачення інколи намагається за підтримки суду «підмінити» захисника в окремих процесуальних діях. Для цього призначаються адвокати системи БПД.

14:23 Вт 26.03.24 4679

За кордоном

Оформлення паспортів за кордоном: про що варто знати українцям?

Через воєнні дії в Україні понад 180 тисяч українських громадян перебувають на території Великої Британії. Консульства України в цій країні надають всіляку підтримку українцям, в тому числі, і в оформленні паспортів.

13:08 Вт 26.03.24 4916

Взаємодія

Омбудсман за підтримки НААУ надаватиме правничу допомогу –…

Пілотний проект із надання професійної правничої допомоги громадянам п’яти регіонів України започаткували в Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

10:17 Вт 26.03.24 4082

Гарантії діяльності

Адвокати знайшли порушення гарантій захисту у процедурі in absentia

З початком повномасштабного вторгнення істотно зросла кількість злочинів проти основ національної безпеки. Оскільки підозрювані частіше за все знаходяться за межами України, розслідування здійснюється in absentia із залученням адвокатів системи БПД.

15:42 Пн 25.03.24 4714

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл