В Одесі відкрито два кабінети історії адвокатури | НААУ

В Одесі відкрито два кабінети історії адвокатури

Різне
16:13 Вт 17.10.17 2116 Переглядів
Версія для друку

З ініціативи Центру досліджень адвокатури і права при Національній асоціації адвокатів України 9 жовтня 2017 р. в Національному університеті “Одеська юридична академія” було відкрито два кабінети - Кабінет історії адвокатури України та Кабінет історії адвокатури Одещини.

Перерізанням стрічки відкрили кабінети керівник Центру досліджень адвокатури і права при НААУ, проректор Вищої школи адвокатури Ірина Василик, проректор Національного університету "Одеська юридична академія" Галина Ульянова.

В урочистостях взяли участь декан факультету адвокатури Євген Хижняк, завідувач кафедри організації судових, правоохоронних органів та адвокатури, адвокат Нана Бакаянова, голова Ради адвокатів Одеської області Йосип Бронз, заступник голови РА Одеської області Андрій Костін, члени КДК Одеської області, адвокати Одеси, студенти факультету адвокатури усіх курсів.

Після урочистого відкриття кабінетів відбувся круглий стіл адвокатів і науковців, на якому були обговорені важливі питання майбутнього адвокатури, її історії та подальшого розвитку. Учасниками круглого столу прийнято ухвалу, яка передбачає продовження подальших наукових досліджень з історії адвокатури адвокатами, науковцями, студентами та аспірантами університету, підготовку монографій з історії адвокатури Одещини та окремих монографій у серії НААУ “Адвокатська біографістика”, проведення спільних заходів з історії адвокатури і права.

Популярні новини

Дискусія

Причини «відбілення» зарплат та кроки до детінізації економіки…

Бізнес виходить з тіні не через спонукання влади платити «білі» зарплати, а за рахунок збільшення військовослужбовців під час війни. А Національна стратегія доходів, оприлюднена Мінфіном, може обернутися додатковим тиском на бізнес.

17:37 Пн 18.03.24 989

За кордоном

Молоді адвокати вивчали інноваційні кордони в праві

З 7 по 10 березня 2024 року у Стамбулі пройшла щорічна весняна конференція Європейської асоціації молодих адвокатів (European Young Bar Association, EYBA), присвячена темі «Інноваційні кордони в праві: навігація на перетині технологій і глобалізації».

15:52 Пн 18.03.24 1079

Анонс

Функціонування системи БПД оцінили в НААУ – підготовлено звіт

У вівторок, 19 березня, в Національній асоціації адвокатів України презентують Звіт з актуальних питань функціонування системи безоплатної правничої допомоги в Україні. Також в ході заходу буде представлено нову модель системи БПД.

14:46 Пн 18.03.24 6106

Дискусія

Яких змін потребує законодавство про вибори досліджували за…

В умовах воєнного стану законодавство України забороняє проводити президентські та парламентські вибори. Але суспільне сприйняття та довіру до виборчого процесу доведеться забезпечувати після війни.

12:52 Пт 15.03.24 5850

Cудова практика

Чи є цивільна дружина членом сім`ї загиблого захисника, - судова…

Які підстави встановлення статусу члена сім`ї загиблого (померлого) захисника чи захисниці України у разі визнання судом факту проживання осіб однією сім`єю без реєстрації шлюбу? Відповідь на це запитання вельми актуальне в аспекті отримання пільг і гарантій соціального захисту.

10:12 Пт 15.03.24 7673

Видання

Резолюція AIPPI щодо підтвердження використання TM оприлюднена

Міжнародна асоціація захисту інтелектуальної власності (Association Internationale pour la Protection de la Propriété Intellectuelle, AIPPI) оприлюднила фінальний текст Резолюції щодо підтвердження використання торговельної марки, яка була ухвалена у жовтні минулого року в Стамбулі.

17:06 Чт 14.03.24 7162

Cудова практика

Дискримінація на роботі: 7 ключових рішень ЄСПЛ

Дискримінацією на робочому місці вважається негативне ставлення до співробітників з боку роботодавців на підставі особистих характеристик, які не мають прямого відношення до професійної діяльності. Що про це говорить ЄСПЛ?

14:13 Ср 13.03.24 8979

Законодавство

У НААУ збирають пропозиції щодо удосконалення інвестиційної…

Адвокатів та інших фахівців у галузі інвестиційної діяльності та приватизації запрошують поділитися власним баченням необхідних змін у законодавстві. Узагальнені пропозиції будуть направлені до профільних комітетів ВР, Кабміну та народних депутатів для використання у нормотворчій роботі.

10:14 Ср 13.03.24 8019

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл