Розробка нових стандартів оцінювання БПД буде максимально відкритою | НААУ

Розробка нових стандартів оцінювання БПД буде максимально відкритою

Різне
12:10 Пт 08.09.17 1766 Переглядів
Версія для друку

7 вересня відбулося засідання робочої групи з напрацювання проекту Стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах. У цій зустрічі взяли участь голова Комітету з питань БПД Сергій Вилков та його заступник Ганна Зосименко, голова ВКДКА Олександр Дроздов, в.о. директора Координаційного центру Олексій Бонюк, начальник Управління забезпечення якості безоплатної правової допомоги Вікторія Мітько, директор Регіонального центру з надання БВПД у м. Києві Оксана Василяка

Наприкінці липня Координаційний центра направив на погодження до НАУ проект Стандартів, який надалі буде проходити допрацювання за участю адвокатів, науковців, представників громадських організацій, посадовців власне Коордцентру. За словами голови Комітету з БПД Сергія Вилкова, документ має бути затверджений на найближчому засіданні Ради адвокатів України, відтак, дедлайном для його підготовки є орієнтовно 20 вересня.

Робоча група має працювати фактично цілодобово, щоб не відкладати вирішення такого нагального питання, як належне оцінювання безоплатної правової допомоги. Зокрема, ідеться і про роботу Комісій з оцінювання якості, повноти та своєчасності надання адвокатами БПД, які відповідно до закону створюються Радами адвокатів регіонів”, - сказав Сергій Вилков. Нові стандарти, за його словами, покликані насамперед допомогти адвокатам, які надають БПД, визначити підходи до оцінювання виконання доручень, а також отримати можливість викладати свою обґрунтовану позицію щодо недобросовісних суб'єктів, які мають право на отримання БПД за рахунок держави.

Голова ВКДКА Олександр Дроздов наголосив на тому, що робота над Стандартами має відбуватися у форматі прозорої відкритої професійної дискусії. Відтак, окрім засідань робочої групи він запропонував провести для обговорення проекту документу круглий.

За підсумками засідання було погоджено графік засідань робочої групи до 20 вересня.

 

Популярні новини

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 1608

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 6275

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 5960

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 6881

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 6618

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 6407

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 7831

Дискусія

Проблеми мобілізації в аспекті порушення прав людини озвучили…

Сьогодні відсутні ефективні механізми протидії порушенням прав людини у питаннях мобілізації. Тому адвокатам необхідно об’єднати зусилля та узагальнити наявні факти з метою напрацювання спільних заходів реагування на виклики.

12:49 Чт 18.04.24 7356

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл