НААУ захищає професійні та економічні права адвокатів — Валентин Гвоздій | НААУ

НААУ захищає професійні та економічні права адвокатів — Валентин Гвоздій

Самоврядування
13:29 Пн 12.06.17 2548 Переглядів
Версія для друку

Національна асоціація адвокатів України надає захист як професійним правам адвокатів, реагуючи на кожний випадок порушень, так і відстоює справедливі економічні та податкові умови ведення адвокатської діяльності.

Про це заявив у своєму виступі на звітно-виборному з”їзді заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій.

Говорячи про результати роботи самоврядування з 2012 року, він назвав власне створення його інституційної основи, створення Секретаріату НААУ, який забезпечує поточну діяльність асоціації, ефективне ведення Єдиного реєстру адвокатів України, який забезпечує надійність даних про всіх адвокатів України.

Сьогодні ми з вами пройшли черговий історичний етап в розвитку нашої професії. Це важка і відповідальна робота. Ми з вами фактично з нуля створили Національну асоціацію адвокатів. Це дім для всіх нас, і ми повинні його тримати в чистоті та мирі”, - сказав Валентин Гвоздій.

Заступник Голови НААУ також нагадав про численні атаки на адвокатуру, які націлені як на професійні права та гарантії адвокатської діяльності, так і на економічні умови роботи адвокатів.

Мішенню є наші економічні права. Сьогодні ми домоглися того, що з нами має діалог Міністерство фінансів, і я впевнений, що ми переламаємо ситуацію з єдиним соціальним внеском. Ми вже досягли певних успіхів: Мінфін визнав наше право зніматися з обліку, якщо ми хочемо змінити форму адвокатської діяльності. Комітет з правової політики Верховної Ради погодився, що нас дискриміновано, коли не надано такі ж пільги, які мають приватні підприємці”, - доповів Валентин Гвоздій.

9 червня звітно-виборний з”їзд затвердив звіт про діяльність Валентина Гвоздія на посаді заступника Голови НААУ, РАУ та обрав його на другу п”ятирічну каденцію, яка розпочнеться з 17 листопада 2017 року.

Інших кандидатур на посаду заступника Голови НААУ, РАУ з”їздом не пропонувалися.

Дякуємо за фото редакції "Юридичної практики"

 

Популярні новини

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 1320

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 1467

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 1740

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 2995

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3465

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 7980

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 7467

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 8399

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл