Проблеми в КДКА м. Києва мають бути вирішені через адвокатське самоврядування | НААУ

Проблеми в КДКА м. Києва мають бути вирішені через адвокатське самоврядування

Різне
14:52 Пн 05.09.16 1794 Переглядів
Версія для друку

Подолання проблем у роботі Київської міської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії має бути вирішено через інструменти адвокатського самоврядування.

Так в інтерв'ю “Юридичній практиці” прокоментував ситуацію з КМ КДКА адвокат, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук Юрій Михальский, який 6 серпня був обраний головуючи на конференції адвокатів м. Києва.

“На жаль, Рада адвокатів м. Києва, знаючи про проблему, не ініціювала проведення конференції. Відповідно, РАУ скористалася законним правом вирішити колізію в правовому полі за допомогою скликання конференції. Слід зазначити, що такий прецедент виник вперше після прийняття Закону. Можу припустити, що члени РАУ надали можливість адвокатам Києва через інструмент самоврядування (конференцію адвокатів) самостійно усунути виявлені порушення, не доводячи ситуацію до судових розглядів”,- сказав Юрій Михальський.

Він уточнив, що відповідно до ч. 2 статті 47 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», є три суб'єкти, уповноважених скликати конференцію адвокатів регіону: рада адвокатів регіону, 1/10 від загальної кількості адвокатів регіону або Рада адвокатів України.
6 серпня відкрилася позачергова конференція адвокатів м.Києва. Конференція затвердила доповідь голови мандатної комісії, згідно з якою були підтверджені повноваження 133 делегатів, обраних від десяти районів, а також членів оргкомітету. Конференція продовжить роботу 10 вересня.

“Пропозицію оголосити перерву погоджено з секретарем конференції, адвокатом Зоєю Ярош, і це робилося для того, щоб надати можливість максимальній кількості обраних делегатів в форматі діалогу вирішити питання адвокатського самоврядування на конференції і прийняти рішення голосуванням, а не втягуватися в судові спори”, - сказав Юрій Михальський.
 
Головуючий на конференції пояснив, що перерва дає достатньо часу для того, щоб делегати конференції уважно вивчили всі матеріали, ще раз прочитали і проаналізували Закон, визначилися зі шляхами виходу з ситуації, що склалася.

Повну версію інтерв'ю можна переглянути за посиланням

Популярні новини

БПД

В Омбудсмана занепокоєні станом системи БПД

Секретаріат Уповноваженого ВР з прав людини готовий долучитися до опрацювання розроблених у Національній асоціації адвокатів України пропозицій змін до нормативно-правових актів, які покращать стан функціонування системи безоплатної правничої допомоги.

18:54 Чт 28.03.24 344

Анонс

Українських адвокатів запрошують на стажування до Німеччини

Молоді українські адвокати, які спеціалізуються у сфері цивільного, комерційного та економічного права, мають змогу взяти участь у програмі стажування в Німеччині. Її проводить Фонд міжнародної правової співпраці (IRZ) спільно з Федеральною палатою адвокатів та Німецькою спілкою адвокатів.

13:42 Чт 28.03.24 787

БПД

Зупинення кримінального провадження блокує виплати адвокатам БПД…

В разі зупинення кримінального провадження надання правничої допомоги підозрюваному фактично припиняється, оскільки в ній немає безпосередньої потреби. Втім, у Законі «Про безоплатну правничу допомогу» відповідна підстава для припинення надання безоплатної вторинної правничої допомоги відсутня.

17:34 Ср 27.03.24 2076

Гарантії діяльності

Коли суди ігнорують гарантію вільного вибору захисника

Якщо захист в кримінальному провадженні є успішним, сторона обвинувачення інколи намагається за підтримки суду «підмінити» захисника в окремих процесуальних діях. Для цього призначаються адвокати системи БПД.

14:23 Вт 26.03.24 3703

За кордоном

Оформлення паспортів за кордоном: про що варто знати українцям?

Через воєнні дії в Україні понад 180 тисяч українських громадян перебувають на території Великої Британії. Консульства України в цій країні надають всіляку підтримку українцям, в тому числі, і в оформленні паспортів.

13:08 Вт 26.03.24 3921

Взаємодія

Омбудсман за підтримки НААУ надаватиме правничу допомогу –…

Пілотний проект із надання професійної правничої допомоги громадянам п’яти регіонів України започаткували в Офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

10:17 Вт 26.03.24 4005

Гарантії діяльності

Адвокати знайшли порушення гарантій захисту у процедурі in absentia

З початком повномасштабного вторгнення істотно зросла кількість злочинів проти основ національної безпеки. Оскільки підозрювані частіше за все знаходяться за межами України, розслідування здійснюється in absentia із залученням адвокатів системи БПД.

15:42 Пн 25.03.24 4673

Сумна звістка

Помер відомий адвокат Сергій Гончаренко

На 61-му році перестало битися серце відомого адвоката, науковця та практика, Заслуженого юриста України Сергія Гончаренка.

15:45 Нд 24.03.24 6138

Вестник:№1-2 січень-лютий 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл