ВКДКА повертатиме кошти за кваліфіспити у Києві до часу створення легітимної КДКА регіону | НААУ

ВКДКА повертатиме кошти за кваліфіспити у Києві до часу створення легітимної КДКА регіону

Різне
11:32 Чт 25.08.16 2019 Переглядів
Версія для друку

Особи, які здійснили  з 11 червня 2016 року плату за складення кваліфікаційного іспиту в  КДКА м. Києва на поточний рахунок Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, можуть повернути ці кошти.

Про це повідомлено на офіційному сайті ВКДКА.

Відповідно до рішення РАУ № 143 “Про порядок здійснення плати за складення кваліфікаційного іспиту”, до ВКДКА перераховується 20% від встановленого розміру плати за складення кваліфікаційного іспиту.

Для повернення сплачених коштів такі особи мають звернутись з відповідною письмовою заявою до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

Заява має містити:

—  прізвище, ім’я, по-батькові такої особи (отримувач коштів);
— реєстраційний номер облікової картки платника податків особи, яка здійснювала плату за складення нею кваліфікаційного іспиту;
— дата сплати особою вказаних коштів до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури;
— номер розрахункового рахунку,  назву і код МФО банку, на які слід здійснити безготівкове перерахування сплачених до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури  коштів.

ВКДКА посилається на рішення Ради адвокатів України № 153 від 11 червня 2016 року «Про затвердження Висновку спеціальної тимчасової комісії з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування міста Києва» та № 156 від 11 червня «Про деякі питання реалізації Висновків спеціальної тимчасової комісії з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування міста Києва». Відповідно до них, РАУ встановила відсутність у місті Києві кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, створеної відповідно до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Відтак, організація, створена на підставі іншого законодавства, неправомірно організовувала та проводила кваліфікаційні іспити, приймала рішення щодо видачі свідоцтв про їхнє складення, приймала рішення про зупинення або припинення права на заняття адвокатською діяльністю, приймала і зараховувала плату за складення кваліфікаційних іспитів.

РАУ дозволила особам, які мають право складати кваліфікаційний іспит у місті Києві, складати його у будь-якому іншому регіоні України до формування легітимного складу Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури міста Києва, утвореної відповідно до рішення Ради адвокатів України від 11 червня 2016 року № 154.

У НААУ працює “гаряча лінія” для роз'яснення ситуації із складанням кваліфікаційних іспитів у Києві 067 247 55 05.

Популярні новини

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 597

За кордоном

Як українцям, працюючим у Великій Британії, заощадити кошти (поради…

Українці, які тимчасово перебувають у Великій Британії через війну та офіційно працевлаштовані, можуть заощаджувати кошти за допомогою платформи Tax-Free Childcare. Як це працює розповіли адвокати під час вебінару.

16:57 Пт 19.04.24 616

Законодавство

За ототожнення адвоката з клієнтом слід штрафувати - проект

Однією із гарантій адвокатської діяльності, закріплених профільним законом, є заборона ототожнення адвоката з клієнтом. Сьогодні фіксуються численні випадки порушення цієї гарантії, що несе загрози функціонуванню інституту адвокатури та розвитку України як правової держави.

13:08 Пт 19.04.24 1174

БПД

Нову підставу припинення надання адвокатами БВПД пропонує НААУ

У разі, коли кримінальне провадження зупиняється, також має припинятися і надання безоплатної вторинної правничої допомоги (якщо центр БПД раніше видавав відповідне доручення).

12:14 Пт 19.04.24 1023

Анонс

Тиждень трудового права стартує 22 квітня

З 22 по 28 квітня 2024 року Національна асоціація адвокатів України проводить четвертий щорічний тиждень трудового права.

10:11 Пт 19.04.24 1078

Етика

Чи можливі спільні етичні правила для суддів, адвокатів та…

Адвокатська, прокурорська та суддівська спільноти вже намагалися створити етичні правила, єдині для юридичних професій. Наразі це не увінчалося успіхом. Але тема є цікавою і заслуговує на поглиблене вивчення.

14:37 Чт 18.04.24 2404

Дискусія

Проблеми мобілізації в аспекті порушення прав людини озвучили…

Сьогодні відсутні ефективні механізми протидії порушенням прав людини у питаннях мобілізації. Тому адвокатам необхідно об’єднати зусилля та узагальнити наявні факти з метою напрацювання спільних заходів реагування на виклики.

12:49 Чт 18.04.24 2993

Гарантії діяльності

Справедливість для адвокатів на ТОТ: критерії обговорили очільники…

Однією із тем, що сьогодні обговорюються професійною юридичною спільнотою, залишається проблема діяльності українських адвокатів на тимчасово окупованих територіях. Наскільки правомірними є ініціативи її криміналізації?

9:41 Чт 18.04.24 2753

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл