НААУ публікує документи про порушення у діяльності КМ КДКА | НААУ

НААУ публікує документи про порушення у діяльності КМ КДКА

Різне
18:56 Пт 05.08.16 3658 Переглядів
Версія для друку

КМ КДКА мала статус громадської організації

Згідно Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб, підприємців та громадських формувань організаційно-правова форма “громадська організація” була зазначена з 2012 року до 27 квітня 2016 року. Перевірка органів адвокатського самоврядуання м. Києва була призначена рішенням РАУ від 23 квітня 2016 року. Таким чином, перерестрація була проведена в зв”язку з початком перевірки, але без фактичної зміни статусу юридичної особи. Тобто було змінено лише найменування організації з КМ КДКА на Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури м. Києва (саме таку назву визначає закон). Однак зміна назви юридичної особи не приводить до набуття статусу органу адвокатського самоврядування.

КМ КДКА діяла без установчих документів. Так, жодне з 5-ти редакцій Положення, яке було затверджено Радою адвокатів України відповідно до закону, та передано до КМ КДКА, не пройшло державну реєстрацію, як того вимагав закон. Такий стан зберігався до 27.04. 2016 року. Ця юридична особа не проводила реєстрацію установчих документів взагалі.

Акт з наслідками виходу спеціальної тимчасової комісії  з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування м. Києва від 19.05.2016

Рішення РАУ про перевірку КМ КДКА грунтується на документах ВРКА і ВКДКА

Рада адвокатів України прийняла рішення про створення спеціальної тимчасової комісії з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування в м. Києві 23 квітня 2016 року. Підставою для прийняття цього рішення став лист голови ВРКА О. Дмитрієвої від 21.04.2016 року, в якому вказано чітко, що КМ КДКА не є органом адвокатського самоврядування. Також було враховано звернення заступника голови ВКДКА О. Бєляєва, в якому він зазначає, що згідно витягу ЄДРЮОФОП від 20.04.2016 року, КМ КДКА за своєю організаційною формою є громадською організацією. Відомості про наявність юридичної особи КДКА м. Києва в цьому реєстрі станом на 20.04. 2016 року відсутні.

Протокол установчої конференції Ради адвокатів Києва свідчить про те, що адвокатами-делегатами конференції формувалася саме Київська міська КДКА. Було прийнято рішення фактично оновити склад старої КМ КДКА, а не сформовано склад КДКА м. Києва як органу адвокатського самоврядування у відповідності до закону.

Висновок спецкомісії з перевірки діяльності органів адвокатського самоврядування м. Києва засвідчив, що свідоцтва про складення кваліфікаційного іспиту видані не органом адвокатського самоврядування, а громадською організацією КМ КДКА. Такі свідоцтва підписувалися головою КМ КДКА, така ж назва вказана і на печатці організації з кодом ЄДРПОУ громадської організації. Водночас, для введення в оману використовувалися бланки затвердженого РАУ зразка для органів адвокатського самоврядування.

НААУ направила лист до Міністра юстиції щодо вжиття організаційних заходів для доповннення програмного забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб, підприємців та громадських формувань адвокатського самоврядування формою орган адвокатського самоврядування за кодом 710. На це було отримано відповідь про те, що лист скеровано до технічного адміністратора — Національних інформаційних систем з дорученням внести відповідні зміни до реєстру.

 

 

 

Популярні новини

Анонс

РАУ перевірить справедливість застосування формули оплати БВПД

Тлумачення центром безоплатної вторинної правничої допомоги норм щодо оплати послуг адвокатів, які надають БВПД, протиставило інтереси адвоката інтересам його підзахисного у кримінальній справі.

16:58 Чт 25.04.24 640

Самоврядування

Вчена-конституціоналіст Ставнійчук: НААУ не є громадською…

Говорити про невідповідність Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" статті 36 Конституції (яка гарантує свободу об'єднання у громадські організації) некоректно. Адже НААУ, яка обʼєднує усіх адвокатів України, за статусом кардинально відрізняється від громадських обʼєднань.

11:43 Чт 25.04.24 953

Взаємодія

Для надання правничої допомоги Данська рада у справах біженців…

В рамках власних проектів з допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам, Данська рада у справах біженців (ДРБ) залучатиме фахівців Національної асоціації адвокатів України до надання правничої безоплатної допомоги громадянам України.

17:52 Ср 24.04.24 2216

Дискусія

Складнощі співвідношення міжнародного гуманітарного права та прав…

«Буває складно пояснити, що таке імунітет комбатанта, чому його вбивство не є воєнним злочином, чому у злочині за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу є загальний суб’єкт».

13:59 Ср 24.04.24 2321

Анонс

Адвокатів запрошують здати кров для «Охматдит»

У кінці травня адвокати та небайдужі українці мають змогу долучитися до збору крові для потреб Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

9:48 Ср 24.04.24 2118

За кордоном

Вчинення нотаріальних дій у Великій Британії: що варто знати…

У Великій Британії існує декілька органів, які можуть здійснювати нотаріальні дії для українських громадян, що тимчасово перебувають в цій країні, в тому числі і представники консульства України.

14:24 Вт 23.04.24 3131

Дискусія

Про ризики відновлення державної монополії на землі лісів…

Держава, передавши у процесі децентралізації землі за межами населених пунктів у комунальну власність громад, зруйнувала державну монополію на ці землі. Але після створення державного підприємства «Ліси України» ця монополія може повернутися з усіма корупційними ризиками, які звідси випливають.

13:21 Пн 22.04.24 3469

Дискусія

Про недоліки обвинувального акта слід заявити на підготовчому…

Адвокати беруть участь в абсолютній більшості підготовчих судових засідань у кримінальних справах. І пасивна поведінка сторони захисту може призвести до незворотних наслідків порушення прав клієнта. Як упередити виникнення проблем?

17:47 Пт 19.04.24 8001

Вестник:№3 березень 2024 - Вісник;
Міжнародна благодійна допомога для НААУ;
Стратегія НААУ 2021-2025;
Доступ до адвокатської професії -;
Рекомендації щодо захисту професейних та;
АНАЛІЗ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ;
Навчальні продукти для адвокатів;
НеВестник 4

Категорія

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл